OEGSTGEEST – Op de Dag van de Leraar, woensdag 5 oktober, wordt de meest gewaardeerde juf of meester bekend. In de finaleronde strijden drie basisschoolleerkrachten, één per regio, om de winst. Van 14 tot en met 28 september kan heel Nederland stemmen op zijn of haar favoriet.

Juf of meester

De finalisten zijn juf Annie uit Noardburgum (regio Noord-Nederland), meester Frank uit Krimpen aan de Lek (regio Midden-Nederland) en juf Trude uit Oss (regio Zuid-Nederland). De verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. Naast het lesgeven zetten leerkrachten zich vaak extra in voor het welzijn van de kinderen. De stichting roept ouders op om hierbij stil te staan en de juf of meester te verrassen bijvoorbeeld met een bloemetje of plantje.

Finalisten
De finalisten zijn geselecteerd uit de honderden voordrachten van ouders, kinderen en collega’s. Uit alle inzendingen (inclusief motivaties) heeft een jury op verzoek van de stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’ drie kandidaten genomineerd:

Regio Noord-Nederland: Juf Annie Zwarts-Postma (35) van groep 2 van de christelijke basisschool Immanuel in Noardburgum. Annie creëert een leuke omgeving waardoor de kinderen elke dag blij naar school gaan. Daarbij ziet ze wanneer een kind extra aandacht nodig heeft. Elke leerling wordt op zijn of haar eigen tempo begeleid.

Juf Annie

Regio Midden-Nederland: Meester Frank Gorissen (29) van groep 8 van de christelijke basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek. Hoewel Frank nog maar sinds kort voor de klas staat, lopen de leerlingen weg met hem. Kenmerkend is zijn zeer positieve en behulpzame benadering van de kinderen. Franks klas is wellicht de leukste van de school.

Meester Frank uit Krimpen aan de Lek

Regio Zuid-Nederland: Juf Trude Veenhuizen (58) van groep 7 van Daltonschool In Balans in Oss. In haar voordracht wordt met name oog voor elk individueel kind gewaardeerd; Kinderen krijgen alle ruimte om zichzelf te zijn. Op die manier zitten ze lekker in hun vel en gaan de kinderen met veel plezier naar school.

Regio zuid juf Trude

Stemmen
Via deze Facebookpagina kan iedereen van 14 tot en met 28 september 2016 stemmen. De winnaar blijft tot woensdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, geheim. Hij of zij wordt ’s ochtends verrast in de klas en in de bloemetjes gezet.