OEGSTGEEST – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is stichting ‘Een 10 voor de juf’ op zoek naar de ‘leukste, beste en liefste juf of meester van Nederland’. Deze succesvolle verkiezing is gekoppeld aan het tonen van waardering voor juffen en meesters. Dé dag daarvoor is 5 oktober, de Dag van de Leraar.

Juf

Iedereen mag op die dag zijn of haar waardering voor juf of meester tonen. Het liefst met bloemen en planten. Diverse kwekers doen mee door bijvoorbeeld hun bloemen of planten aan te bieden in een speciale ‘Een 10 voor de juf’-verpakking.

Succesvolle ‘Een 10 voor de juf’ start met verkiezing

Overweldigend
De meest opvallende en succesvolste actie van de stichting is de verkiezing van ‘de leukste, beste en liefste juf of meester van het jaar’. In 2016 was de bekendmaking van de winnaar een groot succes met bijzonder veel media-aandacht. Onder meer Goedemorgen Nederland, Radio 3FM, Hart van Nederland, RTL Koffietijd, RTL Nieuws, de Telegraaf en diverse regionale dagbladen en omroepen deden verslag. De verkiezing wordt daarom wegens succes geprolongeerd.
De nominatieronde (door schoolleiders, kinderen en ouders) is inmiddels gestart. Op 5 oktober (de Dag van de Leraar) verrast de organisatie de winnaar en krijgt deze juf of meester een rijke bloemenhulde als blijk van waardering voor haar of zijn werk.

Een 10 voor de juf

Nieuwe geefdag
Veel tuincentra (waaronder tuincentrumketen GroenRijk) voeren ook dit jaar weer promotie op de winkelvloer via bijvoorbeeld posters en flyers. Ook diverse supermarkten en bloemisten doen actief mee aan deze nieuwe geefdag voor bloemen en planten in het najaar.

Meer info op: www.een10voordejuf.nl