Nieuwe look – Het kan wel eens zo zijn dat je tevreden bent met het ontwerp van je woning, maar je je niet voldaan voelt bij de badkamer. Vroeger werd er niet veel aandacht gegeven aan het uiterlijk van je badkamer. De badkamer werd gezien als praktische ruimte, waar je je alleen even opfrist en weer verder gaat. Tegenwoordig is de badkamer niet alleen een praktische ruimte, maar ook de plek waar je je even kunt terugtrekken en kan ontspannen. Door alleen al een aantal kleine aanpassingen, kun je de badkamer een compleet andere look geven. Ben jij op zoek naar badkamer inspiratie? In dit artikel lees je hier meer over.

Nieuwe look

Laat je inspireren

Wil je je badkamer aanpassen, pak dan niet meteen de gereedschapskist erbij. Start eerst met brainstormen en doe kleine badkamer inspiratie op. Zie je iets leuks voor je badkamer staan in een folder, knip die er dan uit en plak het op een moodboard. Hierdoor vergeet je je leuke ideeën niet. Vaak door bij anderen op bezoek te gaan, kun je ook inspiratie op doen. Wellicht vind je het zeeppompje op de wastafel heel leuk voor jouw badkamer of vind je het leuk hoe een ander de raamdecoratie heeft afgestemd met de muren van de badkamer. Dit zijn allemaal ideeën die je aan je moodboard toevoegt. Wanneer je het gevoel hebt dat je moodboard compleet is, bepaal je welke ideeën je daadwerkelijk meeneemt in de uitvoering, welke kleuren in je badkamer zal worden gebruikt en zet je dit in werking.

nieuwe look

Dit komt in de badkamer

Heb je een kleine badkamer en wil je het groter laten lijken, plaats dan een aantal kleine of één grote spiegel in de badkamer. Daarnaast is het beter meubels te hebben die van de grond af zijn gevestigd. Hierdoor kun je zien hoeveel ruimte de badkamer heeft en kun je daar ook gemakkelijk schoonmaken. Heeft je badkamer grote ramen? Plaats dan shutters op maat in de badkamer. Shutters zijn ideaal voor in de badkamer. Dit komt doordat shutters eenvoudig gekanteld kunnen worden, waardoor je zelf kunt bepalen hoe het lichtinval in de badkamer is. Bij privacy kantel je de shutters helemaal dicht.

ananasplant

Vergeet de badkamerplanten niet

Badkamerplanten houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer. En ze passen prima in de woontrend waarin die ruimte meer is dan een plek om haastig in en uit te hollen en een ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag.

Kortom, voor je je badkamer een nieuwe look geeft, is het belangrijk inspiratie op te doen. Ruimte creëren door de plaatsing van spiegels en de kasten van de grond af te vestigen. Maak je badkamer compleet met shutters voor genoeg lichtinval en privacy.

Fotocredits:
-introfoto, Bloemenbureau Holland
-shutters, y Frederique – Woodlore Plus
-ananasplant, Barendsen bloemenexport