AMSTERDAM – Zonnebloemen. Op woensdag 29 juli aanstaande is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Als eerbetoon aan de schilder is er tot 30 juli op het Museumplein in Amsterdam een pop-up museum geopend aangekleed met 1.500 zonnebloemen.Zonnebloemen

Vincent®s

De bloemen zijn ter beschikking gesteld door veredelaar Sakata Ornamentals®. Het assortiment bestaat uit Vincent®s Choice, Vincent®s Fresh en de jongste telg in de familie: Vincent®s Pomelo.

Vincent's FreshIeder ras onderscheidt zich door haar unieke kleurencombinatie. Zo heeft Vincent®s Choice een warme oranje bloemkleur met een diep donkerbruin hart. Vincent®s Fresh is hier een frisse variatie op, met haar groene hart. Een pittige derde is de Vincent®s Pomelo, met een donkerbruin hart met afstekende felgele bloemen. Al deze soorten hebben bloemen die je ‚aankijken’, een stevige groene steel, grote ronde lintbloemen en een uitstekende houdbaarheid.

Afgebeeld is Vincent®s Fresh (foto Sakata)

Zie voor meer informatie Vincents Helianthus.

Van Gogh museum: Voor Van Gogh hadden zijn schilderijen van zonnebloemen speciale betekenis. Ze drukten ‘dankbaarheid’ uit, schreef hij. De eerste twee hing hij in de kamer van zijn vriend Paul Gauguin, de schilder die een tijdje bij hem kwam wonen in het Gele Huis.

Het Van Gogh Museum helpt elk jaar een handje mee door on- en offline de majestueuze zomerbloem en de vrolijke actie onder de aandacht te brengen bij hun bezoekers en vele volgers.Nog meer over de koningin van de zomerbloemen