Museumplein kleurt – Het Museumplein, één van de Amsterdamse toeristische trekpleisters, kleurde woensdag 21 juni binnen 2 uur zomers geel toen 1000 toeristen en voorbijgangers verrast werden met een ‘Sunrich® – Van Gogh’s Favorite’ zonnebloem.Museumplein kleurt

Hoe kun je de start van de astronomische zomer beter vieren dan met het krijgen van een zonnebloem? Dat men blij verrast was met deze zomerse bloem bleek uit het feit dat zo’n 90% van de mensen direct een foto maakte en deze op Instagram plaatsten.

‘Sunrich®–Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen

‘Sunrich®–Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen

Social media

Aan de bloem hing een speciaal ‘Sunrich® – Van Gogh’s Favorite’ label met daarop de hashtag #SunrichvanGogh, waaronder een deel van de posts terug te vinden zijn. Hierdoor is er online een groot publiek bereikt, zowel in Nederland als in de rest van de wereld.
Via het Instagramaccount @sunrichvangoghsfavorite zijn diverse vrolijke beelden terug te vinden. Daarnaast is de actie vastgelegd door een videograaf, wat een zomerse feel-good aftermovie opleverde.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Meesterwerken

Alleen zonnebloemen van de hoogste kwaliteit maken deel uit van de bekende ‘Sunrich’ familie. Deze bloemen met zware stelen en grote zonnebloemknoppen garanderen een langdurige houdbaarheid en zijn echte meesterwerken, net zoals de schilderijen van Vincent van Gogh.Het Museumplein, waar het Van Gogh Museum gevestigd is, zorgde daarom voor een sterke link tussen de kunstschilder en de verse zonnebloemen. Het doel van deze zonnige uitdeelactie was het creëren van (online) aandacht voor het quality label en promotie van de zonnebloem in het algemeen. Daarnaast werd door de actie ook de samenwerking tussen Takii Seed en het Van Gogh Museum nog eens extra benadrukt.

‘Sunrich®–Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen

Unieke samenwerking tussen veredelaar, exporteur en museum

Alweer een jaar geleden gingen Takii Seed, veredelaar van de bekende ‘Sunrich’ familie en het Van Gogh Museum een bijzondere samenwerking aan.

Samen ontwikkelden zij het label ‘Sunrich®-Van Gogh’s Favorite’ waarmee zij met de zonnebloem het hart van de Europese consument wilden veroveren.
Om dit label bij de betere Europese bloemist te verkopen is FleuraMetz sinds dit jaar aangesloten als exclusieve distributeur. Door deze samenwerking zijn de zonnebloemen ‘Sunrich®-Van Gogh’s Favorite’ dit jaar verkrijgbaar door heel Europa.Nog meer zonnebloemen

Zonnebloemen bij tentoonstelling Van Gogh & Japan

De zomer start met zonnebloemen van Van Gogh

125.000 zonnebloemen op het Museumplein

1.500 zonnebloemen voor Vincent van Gogh

Sunrich Van Goghs Favorite viert de zomer