AMSTERDAM – Het was een typisch Japanse opening in het Van Gogh Museum Amsterdam. Maar wel een met een koninklijk tintje én met zonnebloemen in de hoofdrol. Zijne Majesteit, Willem-Alexander, Koning der Nederlanden heeft de tentoonstelling geopend.Takii, trotse partner van het van Gogh Museum én van deze tentoonstelling, was gevraagd de openingsceremonie van de tentoonstelling Van Gogh & Japan mede vorm te geven. Dat gebeurde met maar liefst 700  Sunrich® zonnebloemen die werden verwerkt in een speciale constructie voor de openingsceremonie.

 

zonnebloemen

 

 

Zonnebloemen

De koning knipte voor de officiële opening tegelijk met minister Ingrid van Engelshoven, museumdirecteur Axel Rüger, de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en burgemeester Jozias van Aartsen een speciaal lint door. Zoals in Japan gebruikelijk is kreeg ieder na afloop zijn of haar eigen stukje geknipte lint mee naar huis. Daarna volgde een rondleiding langs de op Japanse kunst geïnspireerde schilderijen die Vincent van Gogh maakte.

 

Tentoonstelling van Gogh & Japan

Van Gogh raakte in de ban van Japan. Welke invloed had dat op zijn werk? In de tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ ontdek je hoe Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand zette. Van Gogh & Japan is een tijdelijke tentoonstelling. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar, ook als je een Museumkaart hebt.

Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam

van 23 maart t/m 24 juni 2018

 

Van Gogh

De internationale tentoonstelling laat de invloed van de Japanse kunst op het werk van Vincent van Gogh zien. De circa zestig schilderijen en tekeningen van Van Gogh en een rijke selectie Japanse prenten tonen hoe veelomvattend zijn bewondering voor deze kunst was en hoe ingrijpend zijn werk erdoor veranderde. De tentoonstelling is te zien tot 24 juni 2018.

Takii houdt zich onder andere bezig met de veredeling en productie van zonnebloemen.
Meer informatie is te vinden op: www.sunrichvangogh.flowers.Nog meer zonnebloemen