1 miljoen bloembollen – Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

1 miljoen bloembollen

Leuk en educatief

Deze week  ontvangen maar liefst 2285 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er ruim een miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

bloembollen

Bloembollen

Scholen

De 2285 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 5 landen: 424 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 840 voor Duitse basisscholen, 672 voor Engelse basisscholen, 265 voor Franse basisscholen en 84 voor Canadese basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven.

bloembollen

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent.

TIP: Bollen planten kan nog. Zo doe je het.

Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2019.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Leerlingen planten tulpenbollen voor Tulp Festival 2022

bloembollen

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu.
Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2285 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotie-organisatie van de bloembollensector. iBulb heeft mede als doel om via wereldwijde pr- en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bollen-op-pot internationaal te stimuleren.

Tekst en foto’s: iBulb