GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, lifestyle, wonen en duurzaam vergroenen

Leerlingen planten tulpenbollen voor Tulp Festival 2022

2024-02-07T13:12:15+02:0011 november 2021|Nieuws|

Tulp Festival 2022 – Woensdag 10 november was de aftrap voor Tulp Festival Amsterdam 2022. 45 leerlingen van de Nicolaas Maesschool plantten tulpenbollen aan de voet van Vondel, met hulp van Saskia Albrecht, initiatiefnemer en organisator Tulp Festival, Anne Verdoes van Bulbs4Kids, Simone Sikking van GroeneBuurten en Nicole en Luis van de stadswerf Amsterdam-Zuid.

Tulp festival 2022

tulp festival 2022

Tulpenplantdag

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks plaats gedurende de maand april. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, met als doel de tulp terug te brengen in het Amsterdamse straatbeeld. Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen in het vroege voorjaar genieten van kleurrijke tulpen in het openbaar groen, langs (winkel)straten, in perken en parken en in tuinen van hotels en musea. De Tulpenplantdag in het najaar wordt georganiseerd in samenwerking met Groene Buurten en Bulbs4Kids. Ruim 300 Amsterdammers planten in november bovendien in totaal 10.000 gratis ter beschikking gestelde tulpenbollen in hun geveltuin of rond boomspiegels in de straat.

 Bulbs4Kids

De campagne Bulbs4Kids laat basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada bloembollen ontdekken. Via een lespakket leren scholieren alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten.

GroeneBuurten

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen zij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Zij informeren, organiseren en geven advies. Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Ze kunnen helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of ze leggen een geveltuin of een boomtuin aan.

tulp festival 2022

Bollenplanttijd

Plant voorjaarsbloeiende bollen vanaf eind september t/m december op een zonnige plaats. De belangrijkste regel is dat ze vóór de eerste vorst in de grond zitten. Bollen hebben een koude periode nodig om in het voorjaar te kunnen bloeien.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 2285 klassen planten meer dan 1 miljoen bloembollen

Ga naar de bovenkant