4 Tips voor tuinverbetering – Is het tijd om jouw tuin eens flink onder handen te nemen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Je wil natuurlijk wel dat jouw tuin wordt verbeterd en dat je er weer jarenlang van kunt genieten. Met de onderstaande tips kun jij hallo zeggen tegen een succesvolle tuinrenovatie.

4 Tips voor tuinverbetering

hortensia zomerhit

Tip 1: Kies voor een douglas overkapping met schuur

Om ruimte én een gezellige zitplek te creëren, kun je kiezen voor een douglas overkapping met schuur. Dankzij een overkapping kun jij in alle seizoenen optimaal genieten van jouw tuin. Combineer deze overkapping met een schuur, zodat je hier jouw tuingereedschap, fietsen en tuinaccessoires in kunt opbergen. En om in de trant te blijven van het verbeteren van jouw tuin: een overkapping met schuur van douglashout heeft veel voordelen. Douglashout is duurzaam, betaalbaar en het heeft een mooie uitstraling.

Tip 2: Kies voor maatwerk

Geen een tuin is hetzelfde. Dat betekent ook dat geen een overkapping hetzelfde kan zijn. Maatwerk overkappingen zijn daarom de ideale uitkomst: een maatwerk overkapping past precies in jouw tuin, zowel qua formaat als qua stijl. Je kunt namelijk de overkapping helemaal zelf samenstellen. Denk daarbij aan het formaat, de soort daktrim, de soort goot en het materiaal van de regenpijpen. Daarnaast kun je ook kiezen voor extra opties, zoals het vergroenen van de overkapping.

Tip 3: Houd de tuin groen met sedum

Om voort te borduren op het vorige punt: je kunt jouw overkapping met schuur vergroenen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het dak van jouw overkapping en de schuur te voorzien van sedum. Een sedumdak heeft veel voordelen: het heeft een isolerende werking als het gaat om geluid en warmte, het zal regenwater opnemen en het is ook nog eens interessant voor de flora en fauna. Al met al is een overkapping met een sedumdak de ideale optie om de biodiversiteit een handje te helpen.

Tip 4: Zonnepanelen in de tuin

Om de hoge energieprijzen te compenseren én om jouw tuin te verbeteren, kun je kiezen voor zonnepanelen. De meeste mensen kiezen voor zonnepanelen op het dak van het huis, maar wist je dat je ook zonnepanelen kunt laten plaatsen in jouw tuin? Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen op het dak van de schuur. Als je eenmaal bezig bent om jouw tuin te verbeteren, kun je het idee van zonnepanelen meenemen in jouw gedachten. Zo kun je alvast het dak van de schuur extra stevig laten maken, zodat het dak het gewicht van de zonnepanelen kan houden.

TIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Geef jezelf en je tuin een boost deze lente!