Giro  d’ Italia – Vrijdag 6 mei start de wielerronde Giro d’ Italia in Apeldoorn. Die geldt na de Tour de France als de belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd. Is de huiskleur van de Tour geel, die van de de Ronde van Italia is roze.

Giro d’ Italia

Hernen kleurt roze

Om het Italiaanse wielerspektakel passend te ontvangen, plant Hans van Kerkhof, eigenaar van Hoveniersbedrijf De Meulenhof uit Hernen, aanstaande zaterdag, samen met dorpsgenoten, 5.000 tulpenbollen op een strategische plaats langs de doorgaande weg De Dreef. Als eerbetoon aan de ronde is Hernen roze als de renners op 7 mei passeren.

giro_etappe_2_profielprofiel van de tweede etappe, 7 mei
bron kaartje: www.touretappe.nl
foto, rgb-stock, cendol, Sander Klaver

Weetje: Tulpenbollen zijn een genot om te krijgen en goed voor veel toepassingen.

Nederland

Nederland is het epicentrum van tulpenbollen. Ons land exporteert jaarlijks bijna 2,5 miljard tulpenbollen naar andere landen. Nederland is koploper vanwege de perfecte grond die wij hebben om bollen te telen.

Bollenvelden NO-polder

Tulpen Classic

Over tulpen en wielrennen gesproken. Ken je de Tulpen Classic. Dat is een wielertocht door Flevoland langs uitgestrekte tulpenvelden. Vergezichten tot aan de horizon, vlak als een biljartlaken, en akkers die vanuit de lucht lijken aangelegd door Piet Mondriaan. Ga eens voorjaarsfietsen in de tulpenpolder, echt een aanrader.

Bollenvelden

De bloeiende bollenvelden creëren elk voorjaar een uniek en kleurrijk lijnenspel in het Hollandse landschap. De mooiste bollenvelden bloeien in de Bollenstreek tussen Amsterdam en Den Haag. Naast de populaire tulpenvelden bloeien er ook nog krokussen, narcissen en hyacinten op de bollenvelden. De bollenvelden liggen voornamelijk tussen de duinen en de gezellige bloemendorpen Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout. Bron: Bollenstreek.nl