DELFT – Tulpenpiramide. Afgelopen weekend zijn er 10.000 tulpenbollen gepoot bij de 12 meter hoge Delftse Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft. In het voorjaar van 2021 zal’s werelds grootste tulpenpiramide omringd zijn door 10.000 bloeiende, rode tulpen.
Directeur Land Art Delft Paula Kouwenhoven, eigenaresse Anja Jansze van De Tulperij en Henk Schouten, directeur Royal Delft gaven het startsein door zelf de eerste tulpenbollen te poten.

Tulpenpiramide

tulpenpiramide

Tulperij

De Tulperij uit Voorhout stelt de 10.000 tulpenbollen ter beschikking. “Het bouwproces van de tulpenpiramide heb ik continue gevolgd. Zo’n mooi landmark voor Delft en daar horen natuurlijk tulpen bij. Zo wordt het straks in het voorjaar een prachtig Hollands plaatje – een echte ode aan het Nederlandse landschap. Perfect voor het themajaar van 2021 van het NBTC.”, aldus Jansze.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Royal Delft

Niet alleen worden er tulpenbollen gepoot, ook worden er arrangementen samengesteld om de verschillende locaties met elkaar te verbinden. De arrangementen bestaan uit een bezoek aan Royal Delft, Land Art Delft en De Tulperij. Maar ook een bezoek gecombineerd met een high tea of zelfs met een overnachting in Delft en in de bollenstreek is mogelijk. De komende maanden worden de arrangementen uitgerold.

Uitstapje in eigen land

Paula Kouwenhoven, initiatiefneemster van de Tulpenpiramide, is blij dat Land Art Delft kan bijdragen aan het aantrekken van bezoekers naar Delft. “Juist in deze tijd is dat hard nodig. We richten ons daarom vooral op de Nederlanders die een uitstapje in eigen land plannen”. Henk Schouten, CEO van de Royal Delft Group, is trots dat Delft zo’n iconisch landmark neer heeft gezet. “De aanvulling van tulpen in het voorjaar van 2021 zal zowel voor de Nederlanders die een dagje uit gaan als buitenlandse toeristen een grote trekker naar de stad zijn. Hiermee dragen we bij aan het duurzame herstel van het toerisme in Delft en de bollenstreek.”

Fotocredits
-tulpenpiramide, Beeldenpark land Art Delft
-delfts blauw: Royal Delft
-tulpenkas, Tulperij

De Tulperij is een bloembollenbedrijf in het hart van de Bollenstreek. Dit familiebedrijf is inmiddels de derde generatie die tulpenbollen kweekt. Het is een verrassende en inspirerende locatie voor bezoekers. In het voorjaar worden er dagelijks rondleidingen gegeven in en rondom het bedrijf. De bezoekers gaan met Daan, de bloembollenkweker, het land op en horen het verhaal achter de tulp. Binnen in de bloemenkas is het nostalgisch, gezellig ingericht met zithoeken en vele soorten tulpen op de pot en wordt er een korte film getoond over het planten, rooien en het verwerken van de bloembollen. Een typische Hollandse ervaring, waar stroopwafels en de appeltaart niet mogen ontbreken.

www.detulperij.nl

Beeldenpark Land Art Delft (sinds 2010) richt zich op een nog authentiek Hollands polderlandschap aan de rand van Midden-Delfland, het ‘kleine groene hart’. Door het gebied te verrijken met kunstwerken geïnspireerd op de natuur en historie ontstaat er een bijzonder recreatief landschap waarin bezoekers worden gestimuleerd via beeldende kunst te kijken naar de natuur. Kunst als vergrootglas voor de natuur.

www.landartdelft.nl

Royal Delft, opgericht in 1653, is dé toonaangevende producent van handgemaakt en handbeschilderd Delfts Blauw aardewerk. De collectie omvat zowel traditioneel als inspirerend modern Delfts Blauw. Jaarlijks ontvangt de Royal Delft Experience 142.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het unieke ambacht van Royal Delft komen bewonderen.

www.royaldelft.com

tulpen, nieuw tuinseizoen

Nog meer uitstapjes

Lees dan verder in de rubriek Uitjes op GroenVandaag.

Uitjes geselecteerd door GroenVandaag