WAGENINGEN – Om vast te stellen hoe het met de vlinders gaat, houdt De Vlinderstichting op 1 en 2 augustus aanstaande weer de jaarlijkse vlindertelling. Wie wil kan met de telling meedoen.

 

Vlindertelling

Of je tuin nu groot of klein is, het tellen hoeft niet meer dan een kwartier te duren. Het doorgeven van het resultaat kan via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl. Of download de gratis app ‘Vlindermee’. Daarmee kun je via je telefoon of tablet direct al je waarnemingen doorgeven.

Waarom tellen van vlinders?
Het aantal vlinders in je tuin zegt iets over de natuur in je omgeving. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. 
De officiële opening van de tuinvlindertelling wordt verricht door Lodewijk Hoekstra, ambassadeur van De Vlinderstichting en bekend van programma’s als Eigen huis & Tuin en Greenkids.

De Vlinderstichting
De Vlinderstichting is een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Vlinders en libellen zijn namelijk uitstekende graadmeters voor de kwaliteit van natuur en landschap.

foto met dank aan 4fotos.eu