NOORDWIJKERHOUT – Tijdens de Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ op zaterdag 12 augustus kan iedereen een kijkje nemen bij acht bedrijven aan de Schippersvaartweg, Leidsevaart en Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

 

Bollenstreek in bedrijf

Voor de 26ste keer zetten agrarische bedrijven in de Bollenstreek weer hun deuren open voor het publiek. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van snijbloemen en vaste planten, zoals Zantedeschia, Calla, Alchemilla (vrouwenmantel) en Eryngium (distel). De kwekers zijn zelf aanwezig en leiden bezoekers rond in het bedrijf. Maar ook mechanisatiebedrijven, een recyclingbedrijf en een woonlocatie voor arbeidsmigranten nemen deel aan de Agrarische Open Dag Bollenstreek in Bedrijf 2017.

 

bollenstreek in bedrijf

 

 

 

Acht bedrijven opengesteld
Aan Bollenstreek in Bedrijf 2017 doen de volgende bedrijven mee:
1. Bouwmeester Vaste Planten, Schippersvaartweg 67
2. Meeuwenoord Groep, Schippersvaartweg 85
3. Mechanisatiebedrijf Wout Hogervorst, Schippersvaartweg 56
4. Flexwonen De Trampoline, Schippersvaartweg 64
5. Bloemenkwekerij G. Geerlings en Zonen BV, Leidsevaart 122
6. WDM Mechanisatie & Constructie, Leidsevaart 137
7. Warmenhoven Mechanisatie, Leidsevaart 137
8. Bloemenkwekerij WiN Bloom, Pilarenlaan 75.

De bedrijven liggen aan de Schippersvaartweg, Leidsevaart en Pilarenlaan in Noordwijkerhout.
De route langs de bedrijven is ongeveer 2 km lang. Fietsen en auto’s kunt u parkeren bij de bedrijven. Er rijdt een tractortreintje langs de route tussen de bedrijven.

calla zomerbol

 

Extra activiteiten
Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en het Hoogheemraadschap van Rijnland presenteren hun activiteiten. Museum De Zwarte Tulp en Noordwijkerhout Van Toen geven informatie over de geschiedenis van het gebied. Bij een imker is er uitleg te krijgen over het houden van bijen. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Kortom: een leuke en leerzame dag voor jong en oud.
De folder met het hele programma is te vinden op https://www.facebook.com/bollenstreekinbedrijf

Bollenstreek in Bedrijf 2017
De Open Dag agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Doel van de Open Dag is de inwoners van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.