HONSELERSDIJK – Mei is dé maand om je terras klaar te maken voor een heerlijke zomer. Bijvoorbeeld met de passiebloem of Passiflora. Op een zonnig terras of balkon is de bloem het stralende middelpunt. Met haar exotische bloemen en warrige uitlopers vol groen blad maakt de passiebloem een onvergetelijke indruk. Het is niet voor niets de Terrasplant van het jaar 2015.

witte passie
Betoverend

De passiebloem heeft een nonchalante en klimmende groeiwijze. Tikje robuust, beetje verwilderd, heel erg betoverend. Er zijn ongeveer 500 soorten bekend. Behalve in blauw en purpertinten is de plant er ook met rode, oranje, gele en witte bloemen. Na een mooie zomer kunnen sommige passiebloemen zelfs decoratieve vruchten dragen.

 

<ins class=”adsbygoogle”
    style=”display:block”
    data-ad-format=”fluid”
    data-ad-layout-key=”-hp-j+1j-6s+db”
    data-ad-client=”ca-pub-3094422691315618″
    data-ad-slot=”9534783827″></ins>
<script>
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

 

Passiebloem

Klimt naar het licht
Het grootste deel van de passiebloemen komt uit Latijns-Amerika. Hier groeit de plant in het regenwoud waar zij bomen en struiken als steuntje gebruikt om naar het licht te klimmen. Op je terras help je de plant naar het licht toe door draden te spannen of een rek aan de wand te schroeven.

Tip: Wil je een feestelijk accent op de zomertuintafel? Pluk eens een paar bloemen en laat ze in een schaal met water drijven.

Meer informatie over de passiebloem vind je op www.mooiwatplantendoen.nl.
Foto’s met dank aan 4fotos.eu.