HILLEGOM – De herfst is aangebroken. Tijd om deze gezellige herfstsfeer in huis te halen met… Juist, met Amaryllis. De koningin onder de bloembollen kan dat als geen ander.
Heerlijk. Herfst.
In de tuin mag de natuur gaan slapen, maar in huis is de temperatuur zo aangenaam dat deze gigantische bloembollen het er zalig vinden. Maak je huis herfstklaar met Amaryllis.

 
Dit artikel is verzorgd door iBulb

Herfstsfeer met Amaryllis

 

Herfstsfeer

met Amaryllis

De Amaryllis is een enorme bloembol. Doordat je deze in je verwarmde huis zet, denkt de bol dat het lente is. Al snel groeien er prachtige bloemen uit. Het aanschouwen van dit groeiproces is spectaculair. Uit de bloembol groeien eerst bladeren en stelen en al snel zie je de eerste knoppen verschijnen. Na een paar weken groeien hier enorme bloemen uit. De bekendste bloemkleur is rood, maar ze zijn er ook in wit, oranje, roze en crème.

 

Herfstsfeer met Amaryllis

 

Lees ook het artikel op GroenVandaag: 8 tips voor ‘eeuwig’ Amaryllis plezier.

 

Styling

Maar hoe style je amaryllissen nu in huis? Het lijkt misschien lastig, maar dat is het niet. Alle voedingsstoffen zitten in de bol, en daarom hebben ze geen extra aarde en water nodig. De bloemen zullen altijd in vol ornaat schitteren. Je kunt de amaryllisbollen los in een glazen vaas zetten, met of zonder aarde eronder. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook los op een schaal gelegd worden. De keuze is aan jou – zoek de styling die jij het mooiste vindt.

 

Leuke weetjes

Herfstsfeer met Amaryllis

-Wist je dat de officiële naam van Amaryllis Hippeastrum is?
-Oorspronkelijk komen deze grote bloembollen uit Zuid-Amerika.
-Er groeien wel 4 tot 6 megabloemen op een steel. Hoe groter de bloembol hoe meer bloemen.

 

Wil je meer weten over bloembollen? Kijk dan op www.bulb.com.

  

Meer over deze stijlvolle woonplant

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag.