OEGSTGEEST – De ANWB is goed voorbereid voor de start, vandaag 13 juli, van de vakantieperiode van midden-Nederland. Het is echter ook ‘vrijdag de dertiende’. Volgens velen een echte ongeluksdag. De wegenwachten in de regio Utrecht zijn daarom niet alleen uitgerust met technische hulpmiddelen. Ze hebben tevens zomerse chrysanten aan boord die, als tegenhanger voor de autopech, uitgereikt worden aan automobilisten.

In totaal worden 100 pechvogels op vrijdag de 13e verrast met een kleurrijk chrysantenboeket. De bloemenactie voor pechvogels in de regio Utrecht, is een initiatief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars.

 

anwb chrysanten

Pechvogel Loretta (28) uit Eemnes krijgt donderdag het eerste chrysantenboeket van ANWB wegenwacht Jennifer.

 

 

ANWB verrast met Gelukschrysanten

Wegenwachten klaar voor vrijdag de 13e

Speciaal voor vrijdag de dertiende zijn boeketten samengesteld met kleurrijke geluksbodes: zomerse chrysanten. De van oorsprong Aziatische bloem staat symbool voor voorspoed en gezondheid. In Japan is de chrysant de nationale bloem en wordt jaarlijks geëerd tijdens het ‘Festival van Geluk’. Om het geluksgevoel over te brengen, is gekozen voor een mix van verschillende soorten chrysanten in zomerse kleuren. Van groot tot klein en van knalgeel tot felroze. Het vrolijke gevoel wordt extra versterkt door de diverse bloemvormen en een speelse bloemschikking.

 

anwb chrysanten

Feiten en cijfers

Met in totaal 1,2 miljoen pechhulpverleningen per jaar is de ANWB in heel Nederland met 900 wegenwachten 24 uur per dag, zeven dagen per week actief. In negen van de tien gevallen kan na tussenkomst van de Wegenwacht de automobilist de weg met de eigen auto weer vervolgen.

 

Meer over de geluksbloem Chrysnat, zie www.justchrys.com