VALBURG – Een ‘geslaagde hattrick’ met nog één examenuitslag te gaan. Drie van de vier zussen Hol uit Valburg werden woensdag verrast met vrolijke chrysanten-boeketten voor het behalen van hun diploma.

Chrysanten

Alle vier deden ze dit jaar examen voor HBO, MBO en VMBO. Danielle (21) en de tweeling Femke en Maaike (15) kregen woensdag te horen dat ze geslaagd zijn. Lisette (19) krijgt de uitslag donderdagmiddag pas, maar ook voor haar ligt er alvast een kleurrijk examenboeket klaar. De familie vierde woensdag uitbundig feest. Vier meiden uit één gezin die tegelijkertijd examen doen en ook nog eens slagen is in Nederland, voor zover bekend, nog niet eerder voorgekomen.

De boeketten zijn aangeboden door stichting Chryson, een samenwerkingsverband van chrysantenkwekers en veredelaars. Jan Borst, voorzitter Chryson: “Toen wij van deze ‘gouden’ prestatie hoorden, hebben we de zussen spontaan in de chrysanten gezet. Het is een ijzersterke bloem die perfect past bij zo’n ijzersterke prestatie. We wensen de dames een mooie toekomst toe!” De bloemensymboliek van de chrysant (geluk en voorspoed) is extra toepasselijk voor deze prestatie.

Meer chrysanten op www.justchrys.com