Chrysanten – Een ‘geslaagde hattrick’ met nog één examenuitslag te gaan. Drie van de vier zussen Hol uit Valburg werden woensdag verrast met vrolijke chrysanten-boeketten voor het behalen van hun diploma.

Chrysanten

Examen

Alle vier deden ze dit jaar examen voor HBO, MBO en VMBO. Danielle (21) en de tweeling Femke en Maaike (15) kregen woensdag te horen dat ze geslaagd zijn. Lisette (19) krijgt de uitslag donderdagmiddag pas, maar ook voor haar ligt er alvast een kleurrijk examenboeket klaar. De familie vierde woensdag uitbundig feest. Vier meiden uit één gezin die tegelijkertijd examen doen en ook nog eens slagen is in Nederland, voor zover bekend, nog niet eerder voorgekomen.

De boeketten zijn aangeboden door stichting Chryson, een samenwerkingsverband van chrysantenkwekers en veredelaars. Jan Borst, voorzitter Chryson: “Toen wij van deze ‘gouden’ prestatie hoorden, hebben we de zussen spontaan in de chrysanten gezet. Het is een ijzersterke bloem die perfect past bij zo’n ijzersterke prestatie. We wensen de dames een mooie toekomst toe!” De bloemensymboliek van de chrysant (geluk en voorspoed) is extra toepasselijk voor deze prestatie.

Meer chrysanten op www.justchrys.com

chrysanten internationale vrouwendag

World Kindness Day

Chrysanten doen het ook goed op World Kindness Day. World Kindness Day is een initiatief van de Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars.De bloemrijke dag wordt in regelmatig afgetrapt op het Binnenhof.

Op World Kindness Day wordt wereldwijd opgeroepen om wat liever te zijn voor een ander. En hoe kun je dat beter doen dan met bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder. De chrysant heeft een vrolijke uitstraling, is bekend om haar sterke karakter en staat symbool voor geluk. Daarom delen de Nederlandse chrysantenproducenten 200 chrysantenboeketten uit aan ministers en voorbijgangers. Met dit gebaar willen zij de Feestdag van de Vriendelijkheid inluiden en iets positiefs doen.