RIJSENHOUT – Asters brengen snel en met gemak vrolijkheid in potten, op balkon en terras. Deze sterke najaarsbloeier heeft de uitstraling van een wilde plant, met bijzondere stervormige bloemen die in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Van verschillende nuances lila met een geel hartje, tot aan wit en knalroze.
De aster is er een uit de categorie ‘waar voor je geld’. Naast de rijke bloemenpracht en de opmerkelijke hoeveelheid groen, bloeit hij door waar andere concurrerende planten het voor gezien houden.

 

asters

 

Asters

Bloemenpracht

Van de nazomer tot aan de late herfst presteert de aster, ook onder omstandigheden die niet ideaal zijn. Hij is zelfs in staat de eerste lichte nachtvorst zonder schade door te komen.
Op het moment dat de aster als enige nog in bloei staat, trekken de bloemen massaal de insecten aan. Het is niet ongebruikelijk om rond één aster vlinders, hommels en een paar bijen te zien, allemaal op zoek naar het laatste beetje nectar.

 

asters

Showmakers

 

Showmakers

Door haar unieke eigenschappen is de dubbelbloemige aster serie Showmakers een van de tuinhelden van de nazomer.
Showmakers blinken uit door hun grote en gevulde bloemen, compacte groei en contrasterend mooi donker blad. Kortom, een echte blikvanger. Geschikt voor solo in een grote pot op het terras of het balkon of in combinatie met andere planten in de tuin. De serie bestaat uit een gevarieerd kleurenpallet in blauw-violette tinten.

 

asters

Tiara

 

Tiara

De enkelbloemige aster uit de Tiara-serie geeft naast een rijke ronde bloem ook een gevarieerd kleurpallet in intens blauw-violette tinten. Met haar bossige structuur geeft ze net dat extra luxe gevoel mee aan de consument. De koninklijke Tiara kan zich goed alleen redden in grote potten op het terras en is prima te combineren met andere bloemsoorten.

 

Aster Showmakers en Aster Tiara zijn veredeld door Royal van Zanten en worden gekweekt bij Kwekerij Montis, Plantenkwekerij Leo Ammerlaan en WPK House & Garden.
Voor meer informatie over het Aster concept en inspiratie, zie royalaster.com