ZWOLLE – Winnaar van de verkiezing ‘Favoriet Bioproduct 2018’ is geworden: het bananenbrood van Udea. Maar liefst dertien biologische producten hadden zich gemeld als kandidaat voor de titel ‘Favoriet Bioproduct 2018’. Tijdens de beurs konden de bezoekers hun stem uitbrengen. De winnaar werd op donderdag 18 januari bekend gemaakt op de Bio-beurs. De Verkiezing van het Favoriete Bioproduct is een initiatief van Bionext en BioNederland.

Bananenbrood

Overrijpe bananen die worden gered, gebakken door bakkers met afstand tot de arbeidsmarkt, heerlijk bananenbrood. Met deze lovende woorden van het beurspubliek heeft het bananenbrood van Udea de titel Favoriet Bioproduct 2018 binnengehaald. Het bananenbrood is verkrijgbaar bij Ekoplaza.

bananenbrood

Foto: Jan Peter Fiering

Jan Groen, voorzitter van BioNederland, reikte de prijs uit. “De trend naar minder vlees en minder koolhydraten is duidelijk terug te zien in de productlanceringen. Ook spelen nieuwe bioproducten in op het tegengaan van verspilling.”

Aan de verkiezing konden alleen nieuwe biologische producten meedoen. Een product is nieuw als het op de markt geïntroduceerd is sinds de vorige Bio-beurs (januari 2017) of gelanceerd wordt op deze Bio-beurs. Het kan hierbij gaan om een nieuw product, nieuwe productpresentatie (bijvoorbeeld verpakking) of een nieuwe toepassing van een bestaand product. Vorig jaar won Biobite met hun koelverse koek de titel van Favoriet Bioproduct 2017.

Bio-beurs

De biologische sector groeit steeds harder en ieder jaar wordt het biologische assortiment verder uitgebreid met nieuwe producten. De biologische vakwereld ontmoet elkaar jaarlijks op de Bio-beurs, dé vakbeurs voor en van biologisch Nederland.