Beacon Impatiens – Wil je Impatiens zonder valse meeldauw? Dan is Beacon Impatiens precies wat je nodig hebt. Uitgebreide proeven over de hele wereld hebben aangetoond dat Beacon niet bezwijkt onder druk van valse meeldauw. Beacon Impatiens is zeer resistent.

De kracht van Beacon Impatiens

beacon

De kracht van Beacon

Bij PanAmerican Seed zijn ze trots op hun supersterke Impatiens Beacon. Impatiens walleriana was altijd een populaire plant in tuinen over de hele wereld, totdat de wijdverbreide Plasmopara destructor opdook, die valse meeldauw bij Impatiens veroorzaakt. Toen deze schimmelziekte een groot probleem werd, moest de productie volledig worden stopgezet en hebben winkels hun schappen leeggehaald. Dankzij de uitgebreide teeltproeven en tests keerde Impatiens walleriana weer terug op de markt. Beacon iImpatiens: krachtig en bloeiend.

Zonder het team van PanAmerican Seed zou dit niet mogelijk zijn geweest. Veredelaar Ruud Brinkkemper werkte samen met zijn team jarenlang aan Beacon, met als resultaat dat in 2019 de zeer uniforme Beacon-serie werd gepresenteerd.

Valse meeldauw

Tijdens de jaarlijkse Summer Trials 2021 is de kracht van Beacon bevestigd. Omdat de infectiedruk van valse meeldauw dat jaar hoog was, werd meteen duidelijk hoe resistent Impatiens Beacon is.

LEESTIP: Lees ook over deze fraaie zomerbloeier op GroenVandaag: Veelbloemige Lupine, eindeloos bloeiende zomerbloeier

Beacon Impatiens

Maatschappelijk voordeel

Naast het succesvolle teamwork is PanAmerican Seed ook trots op de manier waarop Beacon van waarde is voor liefdadigheidsorganisaties. Nu alle ziektes in de plant worden verslagen door Beacon, wil PanAmerican Seed dit voortzetten voor mensen. Een percentage van de opbrengsten van Beacon wordt ieder jaar aan een andere stichting gesponsord. Voor 2021 is er gekozen voor het Penderfonds voor onderzoek naar de zeldzame ziekte longfibrose.

Slechtziendheid

Voor het tuinseizoen van 2022 werkt PanAmerican Seed samen met twee stichtingen die strijden tegen problemen met slechtziendheid, zoals maculaire degeneratie, een ziekte die het gezichtsvermogen van miljoenen mensen wereldwijd aantast. Spectrios Institute for Low Vision (Illinois, VS) en de Macular Society (Verenigd Koninkrijk) bieden gezinsondersteuning, fondsenwerving en empowerment van hun leden op het gebied van onderwijs. Ze investeren ook in onderzoek om hoop te bieden op nieuwe en verbeterde behandelingen voor mensen met slechtziendheid.