BEERVELDE – Langs de dreven van Beervelde, één van de mooiste privé domeinen in België, bieden 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers een selectie van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is, èn een ruime keuze aan decoratie en antiek voor de tuin.
 

Park Beervelde

Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs… het is vooral een feest van de tuin. Een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving en heerlijke atmosfeer ontmoeten.

tuinevent Beervelde

 

 

Thema Vlinders
Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van planten. Vandaar dat het tuinevent de vlinder even in de spotlights zet en het belang van een vlindervriendelijk tuin onderstreept. En vlinders zijn natuurlijk ook heel mooi.

 

Nieuwe introducties
Zoals elk jaar zijn er weer veel nieuwigheden en recente introducties te zien. Gentiaan Bulborum Botanicum stelt een nieuwe Dahlia voor “Verrone’s Obsidian” (een echte vinderplant). Kruisbessen Proeftuin introduceert een nieuwe kiwi-bes, deze is vroeger rijpend.

 

tuinevent Beervelde

 

Praktisch
Beervelde, de lente-editie
Beerveldse Baan 33
Lochristi, bij Gent
België
12, 13 en 14 mei
van 10 tot 18 uur

Meet informatie op Het Feest van de Tuin.

Foto-credit: Domein Beervelde en Tuincursus.com.