BEERVELDE – De 56ste editie van de Tuindagen van Beervelde zal plaatsvinden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober. Alle dagen van 10 tot 17 uur. Dit jaar staan de dagen volledig in het teken van Canada.

Beervelde

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is ‘Beervelde’ een begrip geworden. Langs de dreven van één van de mooiste privé-domeinen van België bieden meer dan 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers een selectie van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is.

beervelde1    beervelde2

De combinatie met decoratie, antiek, ambachten, kinderanimatie en culinaire hoogstandjes zorgen voor een harmonieuze totaalbeleving. Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs. Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.
Het park is een prachtig grafelijk kasteeldomein dat het hele jaar door wordt onderhouden om tweemaal per jaar het exclusieve kader te zijn waarin tuinliefhebbers, met een uitgelezen keuze van kwekers en andere exposanten, in contact kunnen komen.

beervelde_canada1Canada
Het thema en gastland voor deze herfsteditie is Canada. In de villa kan de bezoeker Canada ontdekken en proeven. Restaurant Mondani brengt de echte Canadese keuken, door middel van lokale ingrediënten, een beetje Canadese cultuur en een goede scheut savoir-vivre.

Op plantengebied veel aanbod
-Boomkwekerij De Bock met “Acers” en “Cornus canadensis” of “Canadese dwergkornoelje”.
-Epric Foundation met een “Pelargonium met een Maple Leaf bladvorm”, heerlijk geurend.
-Planterij Groenstraat 13 met “Sanguisorba candensis” of “Pimpernel”.
-Marc Geens van Kruisbessen ‘proef’tuin met Canadese bessenrassen.
-Pépinière du Vent Val met bomen en struiken “Made in Canada”, zoals “Acer saccharum” en “Liquidambar”

Allium
Roland De Boer van Gentiaan Bulborum Botanicum brengt “Allium cernuum” mee vanuit Canada.
Indianen van Noord-Amerika en Canada aten “Allium cernuum” vroeger als look. Ieder deel van de plant is eetbaar, al smaken de wortels niet erg lekker. De bloemen in het late voorjaar zijn zeer decoratief in salades. Het jonge blad met een zachte knoflook smaak is uitermate geschikt voor salades, pesto, boter en natuurlijk in gekookt of gebakken eten. Het is eigenlijk een ondergewaardeerde groente die een zeer gezonde kost is, want er zitten veel vitamines in.

Datum en locatie
Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016 van 10.00 tot 17.00 uur.
Beerveldse Baan 33, Lochristi, België.

Meer informatie: op de site van het kasteeldomein.