BEERVELDE – Tuindagen Beervelde. Voor liefhebbers van tuindagen en tuinbeurzen is ‘Beervelde’ een begrip geworden. Het park ligt tussen Lokeren en Gent. Een sfeervol en prachtig onderhouden privé-domein, behorend tot de mooiste van België. Aangelegd in de landschapsstijl, met grote vijvers en slingerende bospaden.

Beeldverslag van de tuindagen

Tweemaal per jaar worden de Tuindagen van Beervelde gehouden. Tuinontwerper Ron den Dikken bezocht vorige week de mei-editie en stuurde GroenVandaag dit prachtige beeldverslag, waarvoor hartelijk dank. De volgende editie is in oktober.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

 

Park van Beervelde

Het privé domein “Park van Beervelde”, dichtbij Gent, ligt in het hart van een streek die bekend is om zijn tuinbouw. Het 25ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Ook vandaag, 144 jaar later, is de familie de Kerchove de Denterghem nog steeds nauw betrokken bij de promotie van de Gentse sierteelt.Zie hier voor meer informatie over Park van Beervelde.

Nieuwsgierig naar Ron den Dikkens impressies van herfst in Park Beervelde 2015 klik op het jaartal.

[Foto-credit: Park van Beervelde.]Ron den Dikken

Ron den Dikken is tuinontwerper en tuintrainer met duizend-tuinen-ervaring. Hij geniet tevens bekendheid als auteur van Plantwijzer en de Tuinagenda 12 maanden in de tuin.

In deze serie van Ron den Dikken verschenen ook: