BRUSSEL – Het Belgische Floor.be spoort studenten aan om hun eigen studentenkamers extra sfeervol te maken met planten. Onder andere met een video en een wedstrijd. Wie meedoet maakt kans op een bloemenabonnement voor het hele academiejaar.Studentenkamers

Volgens Floor is er niets wat de studentenkamer meer aankleedt en tot leven brengt dan planten. “Voor een heel beperkt budget breng je met planten pakken sfeer in je studentenkamer. Combineer dit met recyclagepotjes en je hebt direct je persoonlijke invulling van die groene toets. Hergebruik van materiaal zorgt voor een vleugje humor, dé groentrend voor de komende maanden.”

cactus woonplant    Pannenkoekenplant woonplant

Rebelse look
Trendspecialisten kaderen die humor in de rebelse look, die nu opgang maakt. Het is een interieurstijl waarbij meubels en accessoires op een luchtige manier worden gecombineerd. Vrolijke kleuren, grappige en contrastrijke combinaties, alles kan. Het hoeft allemaal niet zo beredeneerd en volgens bepaalde conventies.

Er is een grote plantenkeuze voor deze ongedwongen en rebelse interieurlook. Toegespitst op wat sterkere soorten zijn. Cactussen en succulenten zijn succesnummers omwille van hun opvallende vorm. Met een goede potkeuze krijgen ze nog een extra twist. Ook minivormen zijn helemaal in, zoals de Sanseveria die weer opduikt.
Ook bloeiende kamerplanten zoals Kalanchoë brengen speelsheid en kleur. En dan zijn er uiteraard ook de varens in allerlei variaties. Zij misstaan in geen enkele kamer, maar vragen wat meer zorg. Rhipsalis en Graslelie zorgen voor even uitbundig groen en vragen nauwelijks omzien.

Floor is de jongerencampagne van VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Zie voor de wedstrijd op Floor.be vanaf 26 september 2016. Floor.be inspireert het hele jaar rond.Nog meer Sanseveria