Bespaar geld – Wie op zoek is naar een betrouwbare energieproducent, hoeft niet ver te zoeken. Huiseigenaren hebben de mogelijkheid om te kiezen uit veel verschillende leveranciers. Maar hoe weet je nou of je bij de goedkoopste leverancier zit? Het is slim om regelmatig te controleren of bij de goedkoopste energieleverancier zit zodat je niet te veel betaalt voor de energie. Door te zoeken en over te stappen naar een goedkopere energieleverancier kun je flink wat geld besparen. In dit artikel delen we waar je op moet letten bij het kiezen van de goedkoopste energieleverancier en hoe je gemakkelijk kunt overstappen om meteen te genieten van goedkopere prijzen.

Bespaar geld

Let hierop bij het overstappen

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier. Het is belangrijk om te kijken naar de prijzen van de leveranciers. Vergelijk de tarieven om te zien welke het voordeligst is voor jou. Daarnaast kan het ook slim zijn om te zoeken naar eventuele kortingen of acties die de andere energieleveranciers aanbieden. Soms kun je bijvoorbeeld een welkomstkorting krijgen als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

Contractduur

Een andere factor die erg belangrijk is om op te letten is hoe lang het contract duurt. Sommige energieleveranciers bieden contracten aan voor één jaar, en andere contracten lopen soms drie jaar. Het is slim om te kijken wat voor jou het meest voordeligste is. Over het algemeen geldt de voorwaarden: hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs per kWh of m3 gas.

Zo werkt Energie Management Software

Foto: Fré Sonneveld, op Unsplash.

Overstappen

Als je eenmaal een nieuwe leverancier hebt gevonden, dan is het tijd om over te stappen. Hiervoor zijn nog een paar stappen die je moet nemen. Allereerst is het belangrijk om je huidige energiecontract op te zeggen. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn die in je contract staat vermeld. Vervolgens kun je bij je nieuwe energieleverancier een nieuw contract afsluiten.

Eenvoudig

Het overstappen energie is over het algemeen vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen op de website van de nieuwe energieleverancier en zij regelen de rest. Zij zorgen ervoor dat je huidige energiecontract wordt opgezegd en dat je wordt overgezet naar de nieuwe energieleverancier. Het is voor jou verder dus geen gedoe en je kunt dus al snel genieten van de goedkopere prijzen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Zo werkt Energie Management Software

Check regelmatig de prijzen

Als je echt altijd de goedkoopste energieleverancier wil hebben, dan kun je regelmatig kijken of je nog steeds bij de goedkoopste leverancier zit. Als je iets anders tegenkomt, kun je kijken of je naar hen over kunt stappen. Het is zeker de moeite waard om af en toe te kijken naar de verschillende energieleveranciers om het meeste voordeel te halen uit je abonnement.

Fotocredits introfoto: Burak The Weekender, op Pexels.