GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, lifestyle, wonen en duurzaam vergroenen

Bloeiend de zomer in met de Hortensia-week

2024-01-20T14:11:25+02:0026 april 2022|Nieuws|

Hortensia-week – Omdat de hortensia zo geliefd is bij de consument, is het tijd om de plant eens in het zonnetje te zetten. Daarom wordt er al vanaf 2016 een ‘Hortensiaweek’ in het leven geroepen. Doel van de ‘Hortensiaweek’ is om de veelzijdigheid van de plant te laten zien en bij de consument te benadrukken dat ze met hortensia’s bloeiend de zomer in gaan.

Hortensia-week

In de Hortensia-week week worden de diverse soorten hortensia’s in de consumentenmedia verder uitgelicht en wordt ondersteunend promotiemateriaal voor de winkelvloer aangeboden aan de verkooppunten. De hortensia-week staat dit jaar gepland van 30 mei t/m 4 juni.

week van de hortensia
week van de hortensia

Hydrangea

Bij veel mensen gaat een belletje rinkelen wanneer het gaat over de hortensia. Bijna iedereen kan zich wel een beeld vormen bij de witte, blauwe of roze bollen vol bloemen die de plant zo opvallend maken. Al jaren siert de hortensia, oftewel Hydrangea, vele Nederlandse tuinen. Of de plant nu in een hoekje staat of op een centrale plek, of op het balkon, het is een fantastische eyecatcher.

Promotie

Speciaal voor de Hortensia-week is er een promotiecampagne ontwikkeld. Er is een poster ontworpen die in de aanloop naar deze week verspreid wordt richting diverse verkooppunten. Tevens wordt de campagne via diverse (social) media kanalen gecommuniceerd. Elke dag van de week wordt er een bijzondere hortensia uitgelicht. Gedurende de hele week zitten hortensiaspecialisten klaar om uw vragen te beantwoorden.

Verzorging

De verzorging van de bloeier is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft het voldoende water geven. Ter ondersteuning kan ook gebruik gemaakt worden van de filmpjes met snoeitips op Youtube: Hoe snoei je de Hortensia Forever&Ever?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
hortensia-week
hortensia-week

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van de internationale hortensia-week zijn hortensia Forever&Ever en hortensia Magical Four Seasons. De campagne wordt tevens ondersteund door de collectieve promotie via www.hydrangeaworld.com

Forever&Ever

De onderhoudsvrije Forever&Ever is uniek vanwege het feit dat ze bloeit op één- en meerjarig hout met behoud van de sterke takken. Dit in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla. Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als de plant net na de vorst, eind februari, gesnoeid wordt, bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar. Forever&Ever bloeit de hele zomer en het gehele najaar lang lekker uitbundig tot aan de eerste nachtvorst.

www.forever-ever.eu

Magical Four Seasons

De Magical hortensia’s kunnen echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur, wat een boeiend schouwspel oplevert in de tuin. Naast de verkleurende eigenschap is ook de lange houdbaarheid van de plant een opvallend pluspunt. Dankzij de krachtige bloemen op de stevige stelen kunt u wel tot november genieten van een herfstachtig kleurenpalet. Naast de tuinhortensia is Magical ook verkrijgbaar als kamerhortensia.

www.magicalhydrangea.com

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 200 jaar hortensia in Nederland

Ga naar de bovenkant