OEGSTGEEST – Omdat de hortensia zo geliefd is bij de consument, is het tijd om de plant eens in het zonnetje te zetten. Daarom wordt er vanaf dit jaar een ‘Hortensiaweek’ in het leven geroepen. Doel van de ‘Hortensiaweek’ is om de veelzijdigheid van de plant te laten zien en bij de consument te benadrukken dat ze met hortensia’s bloeiend de zomer in gaan.

Hortensia

De ‘Hortensiaweek’ vindt dit jaar plaats van 30 mei tot 5 juni. In deze week worden de diverse soorten hortensia’s in de consumentenmedia verder uitgelicht en wordt ondersteunend promotiemateriaal voor de winkelvloer aangeboden aan de verkooppunten.

Hortensia_lime   Hortensia_mix_rood 

De hortensia
Bij veel mensen gaat een belletje rinkelen wanneer het gaat over de hortensia. Bijna iedereen kan zich wel een beeld vormen bij de witte, blauwe of roze bollen vol bloemen die de plant zo opvallend maken. Al jaren siert de hortensia, oftewel Hydrangea, vele Nederlandse tuinen. Of de plant nu in een hoekje staat of op een centrale plek, of op het balkon, het is een fantastische eyecatcher.

Promotie
Speciaal voor de Hortensiaweek is er een promotiecampagne ontwikkeld. Er is een poster ontworpen die in de aanloop naar deze week verspreid wordt richting diverse verkooppunten. Tevens wordt de campagne via diverse (social) media kanalen gecommuniceerd. Elke dag van de week wordt er een bijzondere hortensia uitgelicht. Gedurende de hele week zitten hortensiaspecialisten klaar om uw vragen te beantwoorden.

Verzorging
De verzorging van de bloeier is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft het voldoende water geven. Ter ondersteuning kan ook gebruik gemaakt worden van de filmpjes met snoeitips op Youtube: Hoe snoei je de Hortensia Forever&Ever?

 

[youtube id=”z0bF9mvqz4Q” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van de internationale hortensiaweek zijn hortensia Forever&Ever en hortensia Magical Four Seasons. De campagne wordt tevens ondersteund door de collectieve promotie via www.hydrangeaworld.com

hortensia_rood-close   magical hortensia_wit

Forever&Ever
De onderhoudsvrije Forever&Ever is uniek vanwege het feit dat ze bloeit op één- en meerjarig hout met behoud van de sterke takken. Dit in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla. Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als de plant net na de vorst, eind februari, gesnoeid wordt, bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar. Forever&Ever bloeit de hele zomer en het gehele najaar lang lekker uitbundig tot aan de eerste nachtvorst.
www.forever-ever.eu

Magical Four Seasons
De Magical hortensia’s kunnen echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur, wat een boeiend schouwspel oplevert in de tuin. Naast de verkleurende eigenschap is ook de lange houdbaarheid van de plant een opvallend pluspunt. Dankzij de krachtige bloemen op de stevige stelen kunt u wel tot november genieten van een herfstachtig kleurenpalet. Naast de tuinhortensia is Magical ook verkrijgbaar als kamerhortensia.
www.magicalfourseasons.com