LISSE – Burgemeesters uit diverse gemeenten in de bollenstreek hebben vrijdag 26 juni het bloembollencultuur museum De Zwarte Tulp in Lisse heropend.

Zwarte tulp

In het museum krijgen bezoekers informatie over bloembollenteelt, bollenexport en het vermeerderen en veredelen van bollen. Daarnaast is er ruime aandacht voor de geschiedenis van onder andere de tulp, zoals de komst van naar Europa en Nederland, de tulpengekte in de 17de eeuw en het verhaal van de zwarte tulp.

Trouwen in het bollenmuseum
Vanwege een interne verbouwing is het museum 9 maanden dicht geweest. In die periode is het interieur aangepast, meer ruimte vrijgemaakt voor permanente tentoonstellingen en heeft het VVV zijn intrek genomen. Behalve de tentoonstellingszaal is er een werktheater voor ontvangsten, lezingen en workshops. Kinderen worden op interactieve wijze bekend gemaakt met de bloembollencultuur en in het museum mogen zelfs huwelijken worden voltrokken.

Het museum staat in het centrum van Lisse en is gehuisvest in een voormalige bollenschuur. In de museumtuin bloeit in het seizoen uiteraard een variatie aan bolgewassen.

Meer informatie
Museum
Heereweg 219
2161 BG Lisse