Secretaressedag – Voor veel secretaresses en personal assistants is extra aandacht dankzij een mooi voorjaarsboeket altijd weggelegd op de derde donderdag in april. De binnenlandse bloemengroothandel noteerde in de aanloop naar deze speciale bloemendag onder bloemisten een grotere belangstelling voor vrolijke voorjaarsboeketten, zo stelt de Vereniging van Groothandelsbedrijven vast. ”Vanwege de emotionele meerwaarde. En ze zijn beschikbaar in alle gewenste prijsklassen.”

secretaressedag 02

Secretaressedag

Bloemetje

”Extra drukte merken we meteen aan het begin van de week, ook nu”, meldt de Rijnsburgse groothandelaar Bab Star over Secretaressedag, ieder jaar op de derde donderdag in april. ”Onder de bloemisten die wij beleveren is een flink aantal met mailings en aanbiedingen actief. Zij attenderen hun klanten op de mogelijkheden om met een bloemetje hun waardering over te kunnen brengen”, vult zijn in Ens gevestigde collega Thom Slootman aan. ”Het is een leuke bloemendag. Maar nog geen Valentijn of Moederdag”, vergelijkt Bram Lindhout van Bloemengroothandel A. Lindhout in Nistelrode Secretaressedag met andere belangrijke geefmomenten voor de bloemen- en plantengroothandel.

Bron: VGB

secretaressedag

foto, Nick Karvounis, op Unsplash

Feestdag

Nationale Secretaressedag is een jaarlijkse ‘feestdag’ in Nederland en België. Op de 3e donderdag van april bedanken werkgevers hun secretaresses, secretarieel medewerkers en management assistentes. Er is op deze dag aandacht voor hun belangrijke werk binnen de organisatie. Ze worden op deze feestelijk dag in het zonnetje gezet, vaak met een mooi cadeau. Bloemen zijn al jaren het meest gegeven cadeau. Bron: Nationalesecretaressedag.

Amerika

Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel. Deze feestdag is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), StarJob Secretaresse Uitzendbureau (het huidige StarJob the secretary network), Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. Dit heette toen ‘Secretary’s Day’. Bron: wiki.