Secretaressedag – Vandaag is het secretaressedag. De gelegenheid om je onmisbare collega een boeket te schenken voor haar niet aflatende steun, toewijding en hulp. Het is niet alleen secretaresse-dag in Nederland, ook in België. Zo wordt deze bijzondere dag bij onze zuiderburen onder de aandacht gebracht.

Secretaressedag

secretaresse-dag belgie

Heb jij een collega die je werkdag lichter maakt? Eentje waar je moeilijk zonder kan en die jou bij afwezigheid of ziekte direct in het rood doet gaan? Vast wel. Volgende 11 redenen waarom jij je collega niet meer missen kan, zijn meteen 11 goede redenen om haar eens te bedanken met een mooi boeket op secretaressedag.

– Zij zorgt voor een onberispelijke administratie.
– Zij vindt alles terug wat ik verloren leg of digitaal zoek maak.
– Zij houdt me bij de les en zorgt dat mijn agenda perfect beheerd blijft.
– Zij weet het antwoord op de vraag die ik nog niet gesteld heb.
– Zij is discreet en empathisch in elke situatie.
– Zij is een toptalent om moeilijke telefoontjes op te vangen voor mij.
– Zij is flexibel en is altijd paraat om in te springen.
– Zij is mijn extern geheugen en weet perfect wat ik aan wie verteld en beloofd heb.
– Zij weet mij met humor van antwoord te dienen.
– Zij houdt me op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer.
– Zij redt me uit elke gênante situatie.

‘Zij’ kan uiteraard net zo goed een ‘hij’ zijn.

Hoe de Belgen secretaressedag vieren

foto, Avrielle Suleiman, op Unsplash

Feestdag

Nationale Secretaressedag is een jaarlijkse ‘feestdag’ in Nederland en België. Op de 3e donderdag van april bedanken werkgevers hun secretaresses, secretarieel medewerkers en management assistentes. Er is op deze dag aandacht voor hun belangrijke werk binnen de organisatie. Ze worden op deze feestelijk dag in het zonnetje gezet, vaak met een mooi cadeau. Bloemen zijn al jaren het meest gegeven cadeau. Bron: Nationalesecretaressedag.

Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel. Deze feestdag is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), StarJob Secretaresse Uitzendbureau (het huidige StarJob the secretary network), Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. Dit heette toen ‘Secretary’s Day’. Bron: wiki.