Celosia Meets Arts – Van Dubai tot New York, de Celosia is momenteel het grootste bloemfenomeen ter wereld. Deze maand exclusief te zien bij Museum De Zwarte Tulp de bloemententoonstelling ‘CelosiaMeetsArt’. Van donderdag 27 augustus tot zondag 30 augustus.

Celosia Meets Arts

Stoutmoedig

De Celosia staat symbool voor stoutmoedigheid. De karakteristieke bloem is inheems in tropisch gebied. Flamboyante in verschillende vormen en vurige kleuren: rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerkleurig uiterlijk. Soms in de vorm van een pluim, soms als een kam of een staart. De veelzijdige bloemen hebben bovendien een licht kruidige geur. Hoeveel heb je nodig om je creativieteiot te laten aanwakkeren. Vandaar: Celosia Meets Arts.

Bloemist

Celosia heeft zich vanuit Oost-Afrika en Zuidoost-Azië verspreid naar veel andere tropische oorden. Bij ons vind je hem bij de bloemist.

TIP: Bloemententoonstelling ‘Celosia Meets Arts’

CV

  • De bloemen hebben oogverblindende kleuren: wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerkleurig, waarbij bijvoorbeeld oranje en rood samenkomen.
  • Soms hebben ook de bladeren kleur, wat de plant extra sierwaarde geeft.
  • Celosia wordt zo’n 35-40 cm hoog en heeft een licht kruidige geur.
  • Afgezien van voldoende water heeft deze blikvanger niets nodig om maandenlang mooi te bloeien.

Zie voor meer informatie: mooiwatbloemendoen

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Celosia Caracas pluimvormige seizoensbloeier

Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

museum-dezwartetulpFacebook-actie

Gekoppeld aan de tentoonstelling is een facebook-actie die op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus wordt gehouden. Deelnemers kunnen door hun favoriete Celosiaplant te kiezen en een jaar lang gratis bloemen winnen ter waarde van € 50 per maand.

Tropisch

Deze tropische plant is in de zomer met enige zorg in de huiskamer, op balkon en terras te houden. Bloeit in opvallende kleuren.

Museum De Zwarte Tulp is gevestigd in het centrum van Lisse, aan de Heereweg 219.