Ankers van saamhorigheid – We wisten al dat bloemen bij alle belangrijke momenten in ons leven een rol spelen. Van geboorte tot overlijden. Huwelijken, verjaardagen, visite, beterschap, diploma-uitreiking, bloemen zijn er bij.

Ankers van saamhorigheid

De corona-pandemie liet nog eens extra zien op welke wijze mensen zich met elkaar verbinden door middel van een bloemetje, En kunnen we die niet persoonlijk overhandigen, dan laten we steeds vaker bloemen bezorgen. Met bloemen geven we het best uiting aan onze genegenheid voor een ander.

ankers van saamhorigheid

Goede buren

Nederlanders geven graag een bloemetje. In de afgelopen weken werden vele thuisblijvers weer met bloemen verrast als dank voor het passen op het huis van de vakantiegangers en het water geven van kamer- en tuinplanten. Zo doen goede buren dat.

Warme zomer

Bloemen weggeven is leuk, bloemen krijgen nog veel leuker, al was het deze hete zomer puzzelen hoe je vaasbloemen zo lang mogelijk goed houdt. Behalve het scherp afsnijden van de bloemenstelen, hielp het ook om elke dag het water te verversen, overtollig blad te verwijderen, bloemen niet in direct zonlicht te zetten of op de tocht. De meeste tips kan je eigenlijk het hele jaar toepassen. De bloemist zal je dit graag aanraden.

Gehechtheid en liefde

Bloemen die nu populair zijn, zijn natuurlijk zonnebloemen, die houden zo gezegd de zomer vast en laten ons nagenieten van een zuidelijke vakantie aan de randen van de Middellandse zee. En wat denk je van de stijlvolle ridderspoor? Een boeket met lef? Een stijlvolle zomerbloeier met een aansprekende symboliek, de prachtige blauwe bloemen staan voor gezondheid, gehechtheid en liefde. Wat kan je nog meer wensen.

Plukboeket

Een gemengd boeket is natuurlijk ook een genot. Een boeket rozen is nog altijd de topper, maar onderschat niet het plukboeket, met bloemen die bij wijze van spreke zo uit je tuin en uit je hart kunnen komen.
In een wereld die meer en meer ruwe kantjes laat zien, zijn bloemen en de bloemist ankers van saamhorigheid. Bloemen en de bloemist laten ons elke keer weer ervaren dat het met elkaar verbonden zijn van onschatbare waarde is.

Fotocredit introfoto: bruidsboeket, Samantha Gades, op Unsplash.