NEW YORK – Bloemiste Olga Sahraoui uit New York heeft een tijdje in Nederland gewoond en gewerkt. Vanuit Nederland kreeg zij het verzoek om vanuit haar New Yorkse perspectief met Calla’s te werken. Die opdracht pakte ze enthousiast aan. Met als resultaat een nieuwe inspiratiefile die te zien is op www.simplycalla.com.

Olga Sahraoui

Olga Sahraoui en calla

New York
Bloemen zijn in New York echt nog een luxe. Als je bloemen koopt, dan is dat het voor een bijzonder moment en er iets te vieren valt. De consument pakt dan gelijk goed uit en verwacht ook echt iets bijzonders qua producten en creatie. New Yorkers geven immers gemiddeld 150,00 dollar uit per aankoop. De Calla wordt in NYC gezien als een moderne, modische en chique bloem en hoort dan ook in bijzondere arrangementen thuis.
Om de bloemen extra op te laten vallen zorgt Olga in haar bloemwerk ook altijd voor ‘groepen’ van dezelfde bloemen. “Dat werkt ook juist heel goed met de Calla”, reageert Olga. “Vooral door de opvallende stevige bloem en de buigzame stelen is de calla vaak bepalend voor de vorm van een arrangement en perfect toe te passen in modische items, zoals bijvoorbeeld een ‘haarstuk’ “.

In Nederland weten we eigenlijk met termen als een ‘bloemetje’ of een ‘boeketje’ bloemen te ontdoen van chique. In New York wordt er juist veel allure aan bloemen toegevoegd.

Een impressie van Olga Sahraoui’s werk is ook te zien in deze clip.

[youtube id=”FNzXdIZtvXk” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]