Bloemrijke postzegel – Op 1 maart, het begin van meteorologische lente, werd in 1949 besloten een bloemententoonstelling te organiseren. Zo ontstond het idee voor Keukenhof. Om het 75-jarig jubileum van het populaire lentepark in het Zuid-Hollandse Lisse te vieren, geeft PostNL het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ uit.

Bloemrijke postzegel

75 jaar Keukenhof op bloemrijke postzegels

Foto: Jacoba van Beieren, Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof en Noud Wegman, directeur Commercie Mail PostNL, versturen een ansichtkaart voorzien van de eerste Keukenhof-postzegel.

Foto en ansichtkaart

Keukenhof-directeur Sandra Bechtholt ontving het eerste exemplaar van de jubileumzegel van Noud Wegman, commercieel directeur bij het postbedrijf. Bechtholt: “Het wordt een feestelijk seizoen met een jubileumtentoonstelling en tal van andere activiteiten. In het lentepark worden miljoenen foto’s geschoten voor sociale media, maar een ansichtkaart blijft iets moois om mensen te verbinden. Zo’n handgeschreven groet vanuit Keukenhof is geliefd bij de internationale bezoeker en dit voorjaar zeker met deze jubileumpostzegel.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Prinses Margriet opent jubileumeditie Keukenhof

Voorjaarsbloemen: tulp, iris en narcis

Elke postzegel van het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ kreeg dezelfde bijzondere vorm van een gestileerd bloemblaadje met een driehoekige basis onder een cirkelvorm met kartels. Op de postzegels zijn verschillende bloemen zo groot mogelijk afgebeeld tegen een witte achtergrond: een tulp, een iris en een narcis. De rangschikking van de postzegels op het postzegelvel verwijst naar de vorm van een bloem met 6 blaadjes.

Het ontwerp van het postzegelvel is van de hand van grafisch ontwerper Maud van Rossum uit Amsterdam. Op de postzegels liet zij het gevarieerde bloemenaanbod terugkeren door een oranjerode tulp, een blauwpaarse iris en een gele narcis af te beelden.

LEESTIP: Lees ook over de opening van 2023: Keukenhof is open, de lente is begonnen

75 jaar Keukenhof op bloemrijke postzegels

Foto: Jacoba van Beieren, Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof en Noud Wegman, directeur Commercie Mail PostNL, versturen een ansichtkaart voorzien van de eerste Keukenhof-postzegel.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ telt 6 postzegels in 3 verschillende ontwerpen, met de waardeaanduiding internationaal 1 voor post tot en met 20 gram met een internationale bestemming. De postzegels zijn vanaf 1 maart 2024 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de webshop. Vanaf 21 maart zijn de postzegels in de winkels bij Keukenhof te koop. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. De prijs per vel met 6 postzegels is € 10,50.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Jubileumtentoonstelling Keukenhof 75 jaar