Tuindieren – In deze net verschenen informatieve, praktische én inspirerende tuindieren-gids alles over de dieren die in tuin leven. Hoe kun je ze vinden, waar houden ze van, wat kun jij voor ze doen? Vogels, vlinders, libellen, bijen, zoogdieren, amfibieën en kleine bodemdieren passeren de revue. De gids verrast je met leuke weetjes, tips en onverwachte ontmoetingen.

Tuindieren

tuindieren vlakbij

Hommels

Geniet van koolmezen in je klimroos en van dikke hommels tussen de stokrozen. Maak ruimte voor de egel die het aantal slakken in je tuin binnen de perken houdt. Lees meer over hun leven en ontdek wat vogels, vlinders en andere leuke dieren in de tuin nodig hebben.

Bestuiven

Wist je dat hommels effectiever bestuiven dan honingbijen. Honingbijen hebben warmere temperaturen nodig om te kunnen vliegen. De hommel is beter bestand tegen koudere temperaturen en bovendien zijn ze vriendelijker voor mensen. Dat maakt van hen de ideale partners voor de tuinbouw. Hoewel de honingbij de meest gekende bij is, is de hommel de echte ster!”


Lees hier op GroenVandaag meer over hommels: 5 indrukwekkende feiten over hommels

Praktische gids

In deze gids Tuindieren worden algemeen voorkomende tuindieren onder de loep genomen: o.a. nacht- en dagvlinders, libellen, waterdieren, bijen, hommels, amfibieën, reptielen, slakken, spinnen, vogels, zoogdieren etc.

Tialda Hoogeveen

Auteur Tialda Hoogeveen geeft tips over wat je zelf voor de dieren kunt doen. Met jaarkalender: welke dieren kun je in welke maand zien? Met ‘Tuindieren verrassend vlakbij’ begint het genieten van de natuur dichtbij huis. In de eigen tuin en in ieder seizoen. Tialda Hoogeveen is schrijver en journalist met grote liefde voor natuur, verhalen, reizen, buitensport en mensen. Ze schrijft onder meer voor Wandelkrant Te Voet, Natuurmonumenten en Flevolandschap Nederland.
Haar boeken zijn ook te koop bij Bol.com.

Tuindieren verrassend vlakbij

Auteur: Tialda Hoogeveen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 12 x 16 cm, 248 p., full colour
ISBN: 9789050115858
Prijs: € 14,95

Lees ook de artikel op GroenVandaag: Wat te doen tegen bladluis in je tuin?

Intro-foto: rgb stock, lusi, Sanja Gjenero