VEENENDAAL – Schitterende kleuren en een lekker najaarszonnetje… het is volop genieten in de herfsttuin. Een van de leukste herfstklusjes is misschien wel het planten van bloembollen. De voorjaarsbodes brengen van februari kleur en fleur in de tuin. Speciaal voor tulpen, narcissen, hyacinten en andere lentebloeiers heeft groenspecialist Pokon bollengrond ontwikkeld. Een nieuwe grond die zo is samengesteld dat bollen optimaal ontwikkelen, groeien en bloeien.
 

Bollengrond

groenvandaag, bollengrond van pokon

100% natuurlijk
De nieuwe bollengrond is 100% natuurlijk en organisch. Door ingrediënten als turfstrooisel en houtvezels is de grond extra luchtig en vochtregulerend. Dat resulteert in een goede worteling van de bloembollen, biedt tevens een bescherming tegen vorst en zorgt voor optimale bloei in het (vroege) voorjaar. In de bollengrond hebben bloembollen bovendien geen last van ziekten en plagen die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld te natte grond. Het mengsel is voorzien van het RHP-keurmerk voor schone en veilige grond.

Aan de slag
Meng de bovenste laag van de tuingrond (ongeveer 20 cm) met verse bollengrond en plant de bollen met het puntje omhoog. De bollen gaan snel wortelen en in het vroege voorjaar zie je de eerste groene sprieten omhoog schieten. Niet veel later staat de tuin in bloei.
Plant je bloembollen in een pot? Begin dan eerst met een laag hydrokorrels of zorg dat er een gaatje in de bodem zit. Overtollig (giet)water kan dan eenvoudig wegvloeien. Vul vervolgens met de bollengrond en plant de bollen.

Vuistregels voor bloembollen
– Voorjaarsbloeiende bloembollen plant je bij voorkeur in oktober of november.
– Plant bloembollen 2x zo diep als de bol hoog is.

Pokon Bloembollen Grond is verkrijgbaar voor € 3,29 (10L) bij tuincentra en bouwmarkten.
Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl of in de gratis tuinapp van Pokon.