Flovium Plus– Een blik naar buiten en je weet gelijk dat het herfst is. Ondanks dat veel planten in het najaar niet meer bloeien, hebben ze goede voeding nodig om zich tegen de winter te beschermen.  Je tuin bemesten in de herfst is dus een uitstekend idee. Op die manier help je niet alleen je tuin de winter door, je zorgt er ook voor dat de grond gezond & vruchtbaar blijft en voldoende voedingsstoffen heeft voor het nieuwe bloeiseizoen.

Flovium Plus

flovium plus meststof en bodemverbeteraar

Je hoeft geen groene vingers te hebben om van je tuin te genieten

Als je ieder jaar volop wilt genieten van uitbundig kleurige klimrozen, een vol gazon, een mooie buxushaag of wilt smullen van de vruchten uit je (moes)tuin dan is Flovium Plus een ideaal product. Door geregeld deze natuurlijke schapenmest te gebruiken, bevorder je niet alleen de gezonde groei van planten en bloemen, maar ook de bodem profiteert er van. Flovium Plus is een universele meststof en bodemverbeteraar ineen, met eigenschappen van zowel organische als van minerale meststoffen. De mest is van 100% biologische kwaliteit zonder enige toevoeging van chemische stoffen of kunstmatige sporenelementen. Flovium Plus heeft een zeer gunstige verhouding van voedingsstoffen (N-P-K waarde), sporenelementen (calcium, magnesium, zink, koper, borium) en humuszuren. Met een pH-waarde van 9,9 heeft de mest een zeer positief neutraliserende invloed op een zure bodem, kalken is niet meer nodig.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Steeds meer afrikaantjes in Drenthe

Met deze organische schapenmest zit je er in het voorjaar weer vrolijk bij

Gebruik Flovium Plus als voorbereiding van de bodem, als basismest voorafgaand aan het planten of voor het bijmesten tijdens het groeiproces. De mestkorrels lossen geleidelijk op in de bodem en geven hierdoor langdurig en gelijkmatig voedingstoffen af. Door de aanwezige humuszuren worden alle sporenelementen afgebroken tot voor de planten opneembare proporties. Het hoge gehalte organische stof zorgt voor duurzaam herstel van de bodemstructuur en voor een goede vochthuishouding. Door de gemakkelijk doseerbare vorm is het eenvoudig te gebruiken bij potplanten en planten in de volle grond. Voor de gehele tuin voldoet 3 tot 4 keer per jaar bemesten met gemiddeld 1 kg per 10m2. Flovium Plus is toegelaten in de ecologische landbouw conform de verordening (EG) Nr. 834/2007.

Lees ook het verhaal van de biologische teler Julia Langelaan.