Verwarrend – Kent u dit? Heeft u dat nu ook? Of ligt het aan mij, dat ik, zo lijkt het, steeds vaker op dingen stuit die me van mijn stuk brengen en uit mijn evenwicht halen. Dat kunnen mooie dingen zijn, verrassende dingen, bizarre en verontrustende dingen.

Verwarrend

Verhelderend

Zaken die ik altijd op een bepaalde manier bekeken heb, stellen niks meer voor als ik ze op een andere manier bekijk. Of andersom. Opvattingen die zo waar zijn als een koe, daarvan dringt opeens de betekenis tot me door. Verwarrende tijden. Verhelderend ook. Waarom moeten goede dingen zich bewijzen, terwijl minder goede of slechte dingen zonder slag of stoot zijn geaccepteerd? Waarom niet andersom? Waarom zijn gebruiken die we heel normaal vinden, eigenlijk abnormaal?

Nature doesn’t need people, people need nature

Ik weet het, ik klink een beetje onsamenhangend. Een beetje heel veel zelfs. Misschien is het beter om voorbeelden te laten zien van wat ik nu bedoel. Hier een eerste bijdrage. Het is een filmpje over de natuur van Conversation International, gemaakt in opdracht van de organisatie Nature is Speaking. Titel: Nature doesn’t need people, people need nature.

Wij zijn niet nodig. De boodschap is niet nieuw of verrassend. En toch is de impact groot. Bij mij. Is het raar dat ik dit raar vind? Hoe zit het nu?

Walter Landesbergen / GroenVandaag
Foto: www.4fotos.eu

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

LEESTIP:  Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Podcast Puur Natuur Verkiezingsspecial

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Nieuw lespakket brengt natuur in het klaslokaal

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Oude en nieuwe manieren om natuur te financieren