DEN HAAG – De grootste bloemenveiling ter wereld, FloraHolland, heeft in Den Haag haar tweede conceptwinkel Voorkeur geopend. In deze tijdelijke winkel worden bezoekers gevraagd hun mening te geven over nieuwe producten op het gebied van bloemen en planten.

Conceptwinkel Voorkeur

Het in kaart brengen van smaak en voorkeur van de consument moet leiden tot succesvolle introducties en een grotere afzet van bloemen en planten.

eocjarIn de Haagse Voorkeur-winkel zijn onder andere nieuwe concepten te zien met Kalanchoë, Medinilla en Anthurium. Daarnaast kan de consument kennismaken met het EcoJar-systeem.

EcoJar
EcoJar is een eco-Systeem. Een mini-waterbiotoop waarin kleine organismen zoals waterslakjes en waterplantjes zichzelf onderhouden. Het afval dat de slakjes produceren is voeding voor de plant die boven het water zit. Dat zorgt ervoor dat de waterbiotoop in evenwicht blijft.

De conceptwinkel in Den Haag is de tweede test van FloraHolland. Eerder dit jaar draaide dezelfde proef in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.  Voorkeur in Den Haag is gevestigd op nummer 11 aan de Korte Poten, de verbindingsstraat tussen het Centraal Station en het centrum. De proef draait tot en met 24 december 2015.

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 12.00-18.00 uur
Donderdag: 12.00-18.00 uur
Vrijdag: 12.00-18.00 uur
Zaterdag: 12.00-17.00 uur
Zondag: 12.00 -17.00 uur