BOLLENSTREEK – Zaterdag 23 april vindt in de Bollenstreek het bloemencorso plaats. In de wereld uniek. De met bloemen overladen praalwagens vertrekken om 09.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk. Voor een tocht van bijna 12 uur naar het eindpunt Haarlem.

Bloemencorso

De praalwagens zijn opgestoken met hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met al die lentekleuren en geuren.

bloemencorso1

Fotomoment
Twintig praalwagens, meer dan dertig rijkversierde luxe en bijzondere wagens, 65 figuranten en tal van muziekcorpsen zullen het publiek vermaken. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.
Halverwege de route, aan de Rijksstraatweg in Sassenheim, is een overdekte tribune opgesteld. Daar houdt de stoet even stil om het publiek het ideale fotomoment te bieden.

Thailand
Dit jaar is er een heel bijzondere deelnemer. Met de praalwagen ’Thai Traditions’ zorgt Thailand voor een exotische tintje. Pattaya City, Krungthai Bank en NongNooch Tropical Garden bewijzen met hun deelname Nederland een eer en onderstrepen de goede relaties tussen de beide bloemenlanden. Drie Thaise televisieploegen zijn morgen ter plekke om verslag te doen, dat door nationale Thaise televisiestations wordt uitgezonden.

Tropical Garden NongNooch hoopt door deelname aan het corso Nederlandse interesse te wekken voor deze wereldberoemde Thaise tuin.

[Foto-credits: bloemencorso]