Insectvriendelijke dahlias – De nieuwe Revelation dahlia-serie geniet toenemend populariteit. Het bestaande assortiment van deze langbloeiende planten die bekend staan ​​om het transformeren van elk tuin- of landschapsontwerp in een bloeiende oase, is nieuw leven ingeblazen door de toevoeging van een nieuwe serie.
Dahlia Revelation van Dümmen Orange verrast de consument met zijn halfgevulde bloemen in vijf frisse zomerkleuren. Licht en speels, de vijf soorten voegen vrolijke kleuraccenten toe en vormen met hun nectar een rijke voedselbron voor insecten.

Insectvriendelijke dahlias

Een gloed van kleuren

Het geheim van de Revelation-variëteiten is hun pure en stralende magie. Ze combineren de blijvende gloed van kleuren die geassocieerd worden met dahlia’s met het lichte, natuurlijke gevoel van de zomer. En dat tot in de herfst.

Vijf frisse zomerkleuren

Grote, halfgevulde bloemen zitten losjes over compact, donkergroen blad, wat een prachtig contrast creëert en de perfecte bloemenachtergrond biedt. Hierdoor komen de vijf verschillende bloemkleuren nog sterker in de spotlights te staan: het schitterende geel van Dahlia Revelation Yellow, het levendige oranje van Dahlia Revelation Orange, het felle roze van Dahlia Revelation Pink en het opvallende rood van Dahlia Revelation Red.

De tweekleurige Dahlia Revelation Salmon Bicolor heeft een heldergeel centrum van schijfroosjes dat wordt benadrukt door de diepe zalm van de omringende bloembladen, die naar de buitenranden lichter worden.

Voedsel voor insecten

De nieuwe serie van insectvriendelijke dahlias is een lust voor het oog en een absolute traktatie voor insecten. Hoewel semi-dubbel, zorgen de bloemen voor voldoende voedsel. Het lange bloeiseizoen van de serie, van ongeveer juni tot de eerste nachtvorst, zorgt er ook voor dat insecten in de herfst een essentiële voedselbron hebben.

Perk, balkon en landschap

De opgaande soorten zijn middelvroeg en ideaal voor (gemengde) plantenbakken en in perken en borders. De fraaie Dahlia Revelation is een echte blikvanger, zowel solitair als in combinatie met andere perk- en balkonplanten of vaste planten.

De zeer uniforme Dahlia Revelation-variëteiten zijn niet alleen geschikt voor tuin, balkon of terras, ze zijn ook ideaal voor landschapsbeplanting en blijken betrouwbare herhalingsbloeiers te zijn, waardoor het seizoen in deze omgevingen wordt verlengd.