HILLEGOM – Dahlia’s. Ben je gek op dahlia’s? Wil je er alles over weten? Eind augustus staan deze beauty’s uitbundig in bloei. Dompel je in de wereld van de Dahlia en doe mee aan één van de Dahlia evenementen.

Eind augustus is de perfecte periode om van dahlia’s te genieten en er meer over te weten te komen. De Tulperij, VVV Lisse en Kasteeltuin Keukenhof organiseren verschillende activiteiten. Zoals workshops, het bezoeken van de Dahlia-showtuinen, het fietsen van de Dahlia-mozaïeken-route en Dahlia-fotoworkshops.

 

dahlia's, dahliamania

Dahlia’s en Dahliamania

Keukenhof Dahlia Dagen

Tijdens de Keukenhof Dahlia Dagen (21-25 augustus) is de praalwagen ‘Rise of the Phoenix’ te bewonderen bij Kasteel Keukenhof. Deze spectaculaire wagen was in april onderdeel van Het Bloemencorso van de Bollenstreek, en is opnieuw gestoken met dahlia’s.
Bovendien worden op 25 augustus bij het kasteel diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Kijk op www.kasteelkeukenhof.nl voor het programma.

 

dahlia's, dahliamania

Dahlia’s in de Tulperij

De Tulperij in Voorhout is een bloembollen bedrijf dat hun deuren open zet voor consumenten. In augustus is er, in samenwerking met bemiddelingsbureau CNB, een showtuin met zeshonderd soorten dahlia’s te bewonderen.
Er zijn rondleidingen gevuld met informatie over de groei en bloei van de Dahlia.

De dahlia-showtuin is open van 1 augustus t/m 12 oktober. 

 

Wat is er te doen?

Fotografie-workshop dahlia’s

Zaterdag 31 augustus geeft bloemenfotograaf Paul Heijmink een fotografieworkshop. Hij geeft les aan de hand van eigen werk. Hierna gaan deelnemers zelf aan de slag in het veld met 600 soorten Dahlia’s.

Mini-workshop aquarelle schilderen

Op 24 en 25 augustus geeft Marie Mul – o.a. docent tekenen, schilderen en illustrator – korte workshops Dahlia aquarelle schilderen. In deze workshop deelt Marie tips and trics om dahlia’s te laten schitteren op het schilderdoek.

Knutselen

Van 22 tot en met 25  augustus zijn kinderen welkom om te komen knutselen binnen het thema dahlia. Ook is er een imker aanwezig die de kinderen alles vertelt en leert over het leven van de bij.

Dahlia fietsroute

Van 22 augustus tot en met 25 augustus is via VVV Lisse een fietsroute uitgezet. Deze leidt je langs verschillende Dahlia showtuinen en Dahlia mozaïeken.

Lezing over de Dahlia’s

In de avond van 5 september houdt groot dahlia-liefhebber, Rene Schrama, een lezing. Hij vertelt alle ins- en outs over deze verbluffende zomerbloem. Waar komt de dahlia vandaan? Hoeveel soorten zijn er? Na de lezing is de liefde voor de Dahlia nog groter gegroeid.

 

Museum De Zwarte Tulp

Museum De Zwarte Tulp zet de Dahlia in de spotlights tijdens het bloeiseizoen. De tentoonstelling heet ´Van Dahlia tot chocola´ en gaat over hemels geurende bol- en knolgewassen. De opening is op 20 augustus om 17.00 uur. De Dahlia tentoonstelling is te bezichtigen tot 22 december.

Lees ook deze artikelen op groenVandaag:
Het dahlia seizoen is weer begonnen.
Dahlia’s op Landgoed Keukenhof.

Bron en beelden: met dank aan iBulb