Bomen plamten – Een bijzondere manier van bomen planten. Het start-up bedrijf BioCarbon Engineering heeft een manier bedacht om een bijdrage te leveren tegen de ontbossing en klimaatsverandering. Met behulp van drones en precieze planttechnieken is het bedrijf in staat om binnen een kort tijdbestek zeer effectief zaden te planten waaruit een boom gaat groeien.

Bomen planten voor het klimaat

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

BioCarbon Engeneering

BioCarbon Engeneering claimt op deze wijze 1 miljard exemplaren per jaar te kunnen planten. In deze videos’s wordt de noodzaak en werkwijze van het herbebossen met drones uitgelegd. Zie verder: BioCarbon Engineering

CO2

Bomen nemen CO2 op om te groeien. Op dit moment is er te veel CO2 in de lucht waardoor het huidige klimaat verandert. Het planten van een boom compenseert het teveel aan CO2 en remt zo de klimaatveranderingen af. In de Klimaatverdragen van Parijs en Rotterdam is de aanplant en de aanleg van bossen dan ook expliciet opgenomen als een essentiële klimaatmaatregel. Zie voor meer informatie de site van Boomfeestdag.

perzische slaapboom

Eigen tuin

Ook in de eige tuin kan je een bijdrage leveren door een boom planten. In elke tuin hoort een boom. Een boom geeft hoogte aan de tuin en zorgt zo voor een ruimtelijk gevoel. Ze zijn onmisbaar voor vogels, nemen CO2 op, geven zuurstof af, verkoelen de omgeving, bieden schaduw … Kortom, bomen horen in een tuin. Gelukkig is er voor elk formaat tuin een passende boom te vinden. Lees hier meer over maten van bomen.

Bomen maatjes

Bedenk dat je met snoeien een boom niet klein houdt. Overigens is snoeien bij veel bomen ook helemaal niet nodig; dat scheelt weer in onderhoud. Ga bij het kiezen van een boom uit van de volwassen hoogte en of deze past in jouw tuin. Onthoud dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant moet worden. Heb je een grote tuin dan is het makkelijker dan wanneer je een kleine tuin hebt. Maar ook voor kleine tuinen zijn er voldoende mogelijkheden.