Bio-ethanol haard – Een groene tuin is niet alleen mooi om naar te kijken, het is ook een plek waar je tot rust komt en samen geniet van de natuur. Vooral wanneer het buiten wat frisser wordt, is het fijn om de tuin extra warmte te geven. Er zijn verschillende manieren waarop je de tuin gezelliger maakt. In deze blog lees je drie opties voor een tuin met sfeervolle warmte, en dat jaarrond.

Bio-ethanol haard

Bio-ethanol haard

Een van de manieren om sfeer en warmte in de tuin te creëren is door middel van een bio-ethanol haard. Zo’n haard werkt op een brandbare vloeistof, die geen geuren, rook of as achterlaat. Hierdoor is een bio-ethanol haard veilig te gebruiken in huis en tuin. Bovendien geeft de vlam een mooie warme gloed en kan het vuur zorgen voor een sfeervolle warmte. Met een bio-ethanol haard kun je ook een stijlvol element toevoegen aan de tuin, waardoor het geheel er nog mooier uitziet.

Bio-ethanol wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals suikerriet en maïs. Het is een alternatief voor traditionele haarden die hout, gas of elektriciteit gebruiken. De haarden zijn vrij eenvoudig in gebruik en onderhoud. Ze hebben geen afvoer nodig, dus er is geen noodzaak voor schoorstenen of ventilatiesystemen. In plaats daarvan verbrandt de bio-ethanol schoon en produceert het alleen waterdamp en CO2 in kleine hoeveelheden.

Verlichting in de tuin

Een andere manier om warmte en sfeer in de tuin te creëren, is door gebruik te maken van verlichting. Bijvoorbeeld met lichtslingers met warm-witte led-lampjes. Deze kun je ophangen in bomen, struiken of aan de schutting. Ook kan je spotjes plaatsen die elementen in de tuin uitlichten, zoals een beeld of een mooie boom. Sfeervolle warmte krijg je ook met kussens en plaids. Met een paar mooie kussens op de tuinbank of loungeset heb je niet alleen extra zitcomfort, maar geef je de tuin ook een warmere uitstraling. Hetzelfde geldt voor een plaid, die je op koudere dagen over je heen kunt slaan. Kies voor zachte en warme materialen, zoals wol of fleece, voor een extra knus gevoel.

Gezellig samenzijn

Niets zo fijn om op een warme zomerdag in de tuin te zitten en te genieten van zonnestralen op je gezicht. De zomerperiode is ook top om familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellige barbecue of een lekker drankje in de tuin. Wat dacht je van een heuse buitenkeuken waar je heerlijke gerechten kunt bereiden terwijl je gezellig bij je gasten kunt blijven zitten?

Bloemenpracht

En de tuin kan natuurlijk niet zonder bloemenpracht. Denk even goed na als je nieuwe vaste planten koopt. Het is mogelijk om het hele jaar door bloeiende vaste planten in de tuin te hebben. van de Toverhazelaar in januari tot de Helleborus in december, en alle maanden daar tussen in. Kijk eens naar lijstje van 12 langbloeiende vaste planten, er staat vast wel iets tussen waar je voor valt.