MOERKAPELLE – Smart Lily. In samenwerking met Gebr. Vletter Den Haan Lelies heeft leliekweker Bredefleur de Smart Lily geïntroduceerd. Een lelie met de eigenschap van een ijsbloem. Overdag staan de bloemknoppen van de Smart Lily open en ’s nacht gaan ze dicht.

Smart Lily

De lelie die op een ijsbloem lijkt

Het begon allemaal met de behoefte van Bredefleur aan een langere houdbaarheid van haar lelies. Die vraag werd neergelegd bij lelieveredelaar Vletter Den Haan. Vanuit het idee van dag- en nachtritme kwam de veredelaar terecht bij het gen van de mesembryanthemum, de ijsbloem, waarvan bekend is dat die ’s nacht haar bloemen sluit en overdag haar bloemen opent. Door het ijsbloem-gen over te planten in de lelie ontstond de Smart Lily.
Met het dag- en nachtritme gaat deze lelie 2x langer mee dan de gewone lelie. Het vaasleven kan nu wel 4 weken aanhouden. De Smart Lily is een bijzondere primeur in de bloemenwereld.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

WOW-factor

De grote bloemen, de oogverblindende kleuren en de fascinerende geuren maakten van de lelie al een bijzondere bloem en daar is dus nu het dag- en nachtritme aan toegevoegd.

Na de ontwikkeling van geurloze lelies, niet iedereen kan tegen de geur van lelies en de lelies die geen stuifmeel bevatten, is er nu dus de lelies die ’s nachts slaapt. Je mag wel zeggen dat de lelieverdedeling een hoge vlucht heeft genomen en waarschijnlijk nog lang niet zijn plafond heeft bereikt.

Aziatische lelies

Geurloze lelies vind je binnen de groep Aziatische lelies. Je kunt Aziatische lelies herkennen aan de vrij fijne bloemen in de meest uiteenlopende kleuren en kleurcombinaties.

Stuifmeel

En mocht je toch lelies hebben die stuifmeelvlekken veroorzaken, verwijder deze dan door te blazen, een droge borstel te gebruiken, de vlek in de zon te laten drogen of met een plakbandje over het stuifmeel heen te gaan.

Foto-credits: iBulb

smart lily