OEGSTGEEST – Bloemen die mee kleuren met het seizoen, tot die categorie behoort de snijhortensia. Snijhortensia’s hebben alles wat je wilt van een bloem: schoonheid, duurzaamheid en ze zijn verrassend gemakkelijk te onderhouden.  Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en bieden veel volume in gemengde boeketten. Ook als groot mono-boeket zijn ze zeer indrukwekkend.

Snijhortensia

snijhortensia_kransMet haar grote bolvormige bloem, die eigenlijk bestaat uit een groot aantal afzonderlijke bloemen, zijn snijhortensia’s een blikvanger bij uitstek. Door haar interessante kleurverandering in de loop van het jaar, past de snijhortensia uitstekend in seizoensgebonden boeketten: fris en helder in het voorjaar, intens gekleurd in de zomer, warme tinten in de herfst en zelfs rassen die perfect passen in de wat koelere winter-arrangementen.
Vanwege hun grootte en decoratieve bloemen zijn ze vanzelfsprekend het middelpunt van elk boeket.

Tot drie weken houdbaar
Hoe rijper de bloemen, hoe langer meestal de houdbaarheid. Als sommige van de kleine bloemknoppen in het hart van de bloem geopend zijn, dan is dit een teken dat de bloemen al een beetje meer gerijpt zijn.
Een langdurige droge ligplaats heeft een negatief effect op de houdbaarheid. Snijbloemenvoedsel verlengt houdbaarheid van de snijhortensia tot maximaal 3 weken.

De snijhortensia’s staat het liefst in gezelschap van andere hortensia’s of andere bloemen. In gezelschap wordt verdamping van het water namelijk beperkt. Doorgekleurde snijhortensia’s, de zogenaamde ‘Classics’, zijn naast gebruik in boeketten ook zeer geschikt voor verwerking in arrangementen. Bovendien kunnen deze Classic ook heel goed gedroogd worden.

Het assortiment van snijhortensia wordt steeds groter en diverser. Een impressie van variëteiten en veel inspiratie kunt u vinden op de website www.hydrangeaworld.com. Op deze website vindt u ook advies, informatie en inspiratie over de kamer- en tuinhortensia.