DE KWAKEL – Drie gerenommeerde snijhortensia-kwekers introduceren samen de nieuwe witte snijhortensia ‘Albatros’. Een sterke eigenschap van deze nieuwe variëteit is dat de bloem geen bruine vlekken krijgt en zeker 14 dagen staat in de vaas. De sierwaarde van de bloem neemt toe doordat hij groen doorkleurt in de vaas.

 

Snijhortensia Albatros

snijhortensia-albatros

 

Nieuw ras
Hydrangea ‘Albatros’ is een variëteit van veredelaar Van Klaveren Plant. Drie kwekers – Kwekerij Duynveld, Bibo Flowers en Kwekerij Ben Boers – hebben zich inmiddels toegelegd op de teelt van deze nieuwe witte snijhortensia. De eigenschappen van de ‘Albatros’ maakt dit nieuwe ras een waardevolle aanvulling op de huidige markt van witte snijhortensia’s.

Zekerheid op basis van onderzoek

De houdbaarheid en vaasleven van de ‘Albatros’ is getest door een onafhankelijk onderzoekbureau. In het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat de witte ‘Albatros’ geen bruine vlekken krijgt, maar naarmate hij langer in de vaas staat mooi groen doorkleurt. In de juiste condities en met bloemvoeding is het vaasleven zeker 14 dagen.

Verkrijgbaarheid
Sinds medio augustus voert Kwekerij Duynveld aan. Naar verwachting volgen Kwekerij Ben Boers en Bibo Flowers vanaf medio september. Het betreft een jong gewas; de aanvoer wordt jaarlijks groter.