DE LIER –  
In Keukenhof zijn behalve vele inspiratietuinen ook 20 bloemen- en plantenshows te zien. Een traditionele topattractie is de lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen. Aan Zuidkoop de eer deze lelietentoonstelling vorm te geven.

 

Lelieshow

lelieshow keukenhof

lelieshow keukenhof

 

Veelzijdige lelie
“Onze designers werken momenteel aan de realisatie van de lelieshow”, vertelt Marlies Schouten van Zuidkoop. “Na het maken van de ontwerpen zijn we in ons eigen atelier in De Lier gestart met het maken van spectaculaire objecten waar de lelies de komende weken in worden gepresenteerd”, legt Marlies uit. “Maandagavond zijn de eerste objecten in het paviljoen geplaatst. Dit gebeurt in fases en deels ‘s nachts, omdat we bezoekers van de Keukenhof niet in de weg willen lopen. Dinsdagochtend zijn de arrangeurs gestart met het maken van de eerste florale creaties”. De Lelieshow belooft een indrukwekkend geheel te worden. “In het paviljoen creëren we negen verschillende settingen. Hiermee laten we bezoekers zien hoe verrassend veelzijdig de lelie is”, aldus Marlies Schouten.

De lelieshow vindt plaats tijdens de laatste tweeënhalve week dat het park open en is te zien tot en met 21 mei. De lelies worden beschikbaar gesteld door 18 verschillende Nederlandse kwekers.