Baan als hovenier – Het personeelstekort treft vrijwel iedere sector. Ook aan hoveniers is een tekort. Van dat personeelstekort kan jij als hovenier profiteren. Dit is namelijk dé kans om een mooie promotie te maken. Je kunt er natuurlijk op wachten totdat je huidige werkgever jou die kans geeft. Maar wat als je niet meer wilt wachten? Dan is het zaak om op te vallen. Dat doe je op deze manieren.

Baan als hovenier

baan als hovenier

Toon je werk

Netwerken is heus niet iets dat alleen door snelle zakenlieden wordt gedaan. LinkedIn is een uitgelezen platform om je werkzaamheden als hovenier zichtbaar te maken. Als je bijvoorbeeld één keer per week een update plaatst met foto’s of filmpjes van je werk, kan je er vergif op innemen dat een headhunter jou werk gaat zien.
En laat die headhunter nu net de persoon zijn die jou aan een andere baan kan helpen. Headhunters richten zich vooral op topfuncties. Dus misschien wel die functie waar je al lang op zit te azen. Dat maakt het meer dan de moeite waard om te investeren in een goede pagina op LinkedIn. Het kost nauwelijks tijd, zeker niet als de pagina is aangemaakt. Instagram is ook een optie, maar headhunters zitten eerder op LinkedIn.

Netwerken

Nog een term die je misschien niet direct associeert met jouw werk, maar het is wel een belangrijke. Bovendien is netwerken niks meer dan praten met mensen uit het vak. Behalve dat dit interessant is omdat je nieuwe inzichten kunt krijgen, kan het je op termijn een andere baan gaan opleveren.
Zeker de wat grotere bedrijven maken namelijk gebruik van executive search. Het idee achter executive search is dat op een openstaande vacature vaak niet door het best gekwalificeerde personeel wordt gereageerd, omdat zij elders al een goede baan hebben en daar prima op hun plek zitten. Simpel gesteld: als jij de beste hovenier bent, willen ze jou hebben. Alleen ga jij niet solliciteren, omdat je al een baan hebt. Bij executive search word jij benaderd. Hoe meer mensen je kennen, hoe groter de kans is dat recruiters jou weten te vinden.

een nieuwe baan, wordt hovenier

Ogen open houden

Dit is een beetje een combinatie van hetgeen je hiervoor hebt gelezen. Door regelmatig te netwerken en contacten via LinkedIn te leggen, weet je wat er om je heen in het werkveld gebeurt. Zo kan je bijvoorbeeld als eerste weten dat een bedrijf een leidinggevende zoekt. En daar kan je dan weer mooi op inspringen. Op je pagina op LinkedIn zijn de hoogtepunten van je werk te zien, en dankzij het netwerken weten ze wie je bent. Succes verzekerd!

De laatste jaren staat het beroep van hovenier flink in de belangstelling. Alhoewel de beroepsgroep sterk is gegroeid, is er nog steeds grote behoefte aan nieuwe aanwas,

Fotocredits
-foto 2, Nikola Jovanovic, op Unsplash
-foto 3, Flash Dantz, op Unsplash