Hovenier-helpt – De laatste week van september staat in het teken van Hovenier-Helpt. Hovenier Helpt is hét initiatief om Nederlanders de kans te geven om een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier. Iedereen kan een project aanmelden. Dit kan het vergroenen of opknappen van een tuin zijn, of een ander project. Je kunt iemand verrassen, een hart onder de riem steken en Nederland samen groener maken.

Hovenier-helpt

Handen uit de mouwen

In de week van 25 tot en met 30 september gaat de hoveniersbranche weer de handen uit de mouwen steken. Samen in actie: Groen doen is goed doen!

hovenier_helpt02

Voor wie is het?

Hovenier-Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland ook groener wil maken. De kleinste daden kunnen voor veel mensen positieve gevolgen hebben.

Waarom is het?

Hovenier-Helpt wil in de laatste week van september laten zien hoe belangrijk het is dat er aandacht wordt besteed aan álle Nederlanders. Iedere inzet geeft Hovenier Helpt een extra bijzonder tintje.

LEESTIP: Lees ook dit bericht op GroenVandaag: De beste tips om je tuin optimaal te onderhouden

Hoe werkt het?

Hovenier-Helpt wil voor 1 september alle projecten ontvangen. Een week voor Hovenier Helpt begint wordt bekend welk ingezonden project bij de selectie zit.

Aanmelding

Kent u iemand in uw nabije omgeving die wel wat tuinhulp kan gebruiken? Meld uw project dan aan voor de week van ‘Hovenier Helpt’ en houd de website in de gaten. De klus moet in één dag uit te voeren zijn door een hovenier. Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur.

Baan

Heb je trouwens wel eens een baan als hovenier overwogen?

tuinenappeltern

Foto Appeltern.

Ken je het begrip Tuingeluk

Je wordt gelukkig in jouw tuin als die voldoet aan de 4 basis voorwaarden voor TUINGELUK.

  • 1- De eerste voorwaarde is dat slechts 1/3e deel van je tuinoppervlak bedekt mag worden met verharding. De rest moet groen zijn in de vorm van beplanting, gazon, hagen bomen enzovoorts.
  • 2- De tweede voorwaarde gebiedt dat de helft van je groene deel hoger is dan 90 cm, hierdoor ontstaat intimiteit en ruimtelijk effect.
  • 3- De derde basisvoorwaarde houdt in dat de privacy in de tuin gegarandeerd moet zijn.
  • 4- De vierde en laatste voorwaarde is dat een tuin niet meer werk van je mag vragen dan dat je er zelf aan wilt besteden.

Appeltern

Heb je tuininspiratie nodig, bezoek dan eens Bloemenpark Appeltern.

Meer over hovenieren

Lees ook deze berichten op GroenVandaag:

Tuin zomerklaar met professionele hovenier

Een nieuwe baan als hovenier? Hier wat tips