Europese vakantiebestemmingen – De natuur kan een zeer positieve impact hebben op zowel lichaam als geest. In de natuur zijn we bijvoorbeeld geneigd om meer te bewegen. Daarnaast blijkt ook uit verschillende studies dat de natuur helpt om stress tegen te gaan. Vakantiebestemmingen met een prachtige natuur zijn dan ook dé manier om tot rust te komen! Wij noemen een aantal bestemmingen binnen Europa waar je gegarandeerd van de natuur zult genieten.

Europese vakantiebestemmingen

Europese vakantiebestemmingen

fotocredits, Korfu, Chris Unger op Unsplash

De Griekse eilanden

De Griekse eilanden staan bekend om het aangename klimaat, de prachtige stranden en het helderblauwe water. Behalve dat je hier prima terecht kunt voor een zonvakantie, hebben de Griekse eilanden ook een prachtige natuur. Dat geldt zeker voor de Ionische Eilanden. Deze eilanden staan bekend om de prachtige begroeiing. Niet voor niets worden ze ook wel ‘de groene eilanden’ genoemd. Corfu, Lefkada, Kythira en Kefalonia behoren stuk voor stuk tot de Ionische Eilanden. In totaal zijn er 12 Ionische Eilanden.

Besluit je om naar een van de Ionische Eilanden op vakantie te gaan? Dan kun jij je een paar uurtjes vliegen in het paradijs wanen. Behalve dat deze eilanden veel groen kennen, valt er nog veel meer te zien. Zo kun je op Zakynthos bijvoorbeeld zeeschildpadden spotten of de blauwe grotten bezoeken. Op Kefalonia vind je prachtige grotten, stranden en het ondergrondse meer van Melissani.

madeira het bloemeneiland

fotocredits, Madeira, Alex Meier, op Unsplash

Madeira

Madeira is een vulkanisch eiland dat onderdeel is van Portugal. Het eiland ligt op circa 600 kilometer afstand van Marokko. Madeira staat bekend om de bergen, vele bloemen, watervallen en indrukwekkende grotten. Alsof het eiland nog niet kleurrijk genoeg is, vind je er ook verschillende botanische tuinen. De bijnaam van het eiland is dan ook ‘bloemeneiland’. Op het prachtige eiland vind je veel wandelpaden die dwars door de natuur heen lopen. Lijkt het je fantastisch om dolfijnen of walvissen te spotten? Ook dan is dit eiland de place to be!

Het klimaat op Madeira is gematigd en zo nu en dan kunnen er flinke buien vallen. Madeira is dus geen echte zonbestemming, maar wel een van de mooiste vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers. Om op deze prachtige bestemmingen te komen zul je net iets langer dan 4 uur in het vliegtuig moeten zitten. Heb je besloten dat je naar Madeira wilt? Dan ben je relatief goedkoop uit bij een aanbieder als vakantiedealz.

fotocredits, La Palma, Miguel Ángel Sanz, op Unsplash
fotocredits, introfoto la Palma, David Monje, op Unsplash

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden behoren tot Spanje. Net als Madeira hebben ze een vulkanische oorsprong. Deze eilandengroep ligt nog een stuk dichter bij de kust van Marokko. Tussen de verschillende Canarische Eilanden onderling zit veel verschil. Alle 7 de Canarische Eilanden hebben een prachtige natuur. Als we puur naar de natuur kijken, is er echter één eiland dat er tussenuit springt: La Palma.

La Palma is relatief klein, maar op deze mooie bestemming raak je niet snel uitgekeken. Over het eiland lopen veel wandelpaden, waardoor je het eiland al wandelend kunt verkennen. Op het eiland vind je veel groen, mooie bergen en een prachtige kust. La Palma heeft ontzettend veel te bieden, van indrukwekkende laurierbossen tot aan vulkaankrater Caldera de Taburiente. Het klimaat van La Palma kent geen harde winters. Je kunt dus het hele jaar door een last minute naar dit eiland boeken!

Conclusie

Het is bewezen dat de natuur goed voor ons is en stress kan tegengaan. Het is daarom geen gek idee om op vakantie te gaan naar Europese vakantiebestemmingen met veel natuur. Nog een voordeel van een natuurvakantie is dat je vooral afhankelijk bent van het klimaat, en niet per se van het toeristenseizoen. De eilanden die we hierboven hebben genoemd zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen om van de natuur te genieten!